Acht nieuwe koopwoningen in de Julianastraat in Overdinkel

Acht nieuwe koopwoningen in de Julianastraat in Overdinkel

Het college van B&W stemt in met de bouw van acht half vrijstaande doelgroep onafhankelijke woningen in de Julianastraat in Overdinkel. Op de betreffende locatie staan nu nog huurwoningen van Domijn. Inmiddels zijn de eerste vier woningen al gesloopt. Nijhuis Bouwmanagement uit de Lutte wil, na de zomer van 2021, de nieuwe woningen realiseren.

Domijn sloopt 12 woningen 

In 2018 heeft Domijn besloten om de 12 woningen Julianastraat 46 t/m 68 te slopen. Sophie Oosterbroek (projectmanager Domijn): “Het woonbehoefte-onderzoek, dat in opdracht van de gemeente is uitgevoerd, laat zien dat we nu teveel standaard eengezinswoningen hebben. En anderzijds dat we te weinig doelgroep onafhankelijke woningen hebben met een woon-, slaap- en badkamer bij elkaar op de begane grond. Daarom is het goed om oude woningen weg te halen en geschikte nieuwe woningen te realiseren. Ook merken wij dat de voorraad sociale huurwoningen aan de ruime kant is.”

Wethouder Anja Prins: “Het woningbouwproject aan de Julianastraat is een mooi voorbeeld van hoe woningcorporatie, projectontwikkelaar en de gemeente Losser gezamenlijk inspelen op de actuele behoefte van woningzoekers. Zowel ruimtelijk als inhoudelijk: we halen verouderde eengezinswoningen weg en er komen doelgroep onafhankelijke woningen voor terug. Er is veel behoefte aan dit soort woningen. De nieuwe koopwoningen zijn ook een mooie toevoeging aan de straat. De combinatie van sociale huurwoningen en koopwoningen draagt bij aan een gemêleerde wijk, waar plek is voor jong en oud.”

Gerard Nijhuis (Nijhuis Bouwmanagement): “We bouwen aan de Julianastraat te Overdinkel acht doelgroep onafhankelijke woningen. Ze zijn ontworpen door Architecten Plus. De woningen hebben een slaapkamer en badkamer beneden. En boven is er tevens een mogelijkheid voor twee slaapkamers met doucheruimte. Het zijn mooie ruime kavels waardoor er ook nog veel aanvullende wensen te bespreken zijn, zolang ze maar binnen het bestemmingsplan vallen.”

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws, Overdinkel
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud