Aantal sportparken in de gemeente Losser weer open

Aantal sportparken in de gemeente Losser weer open

Het college van B&W heeft besloten om een aantal sportparken weer open te stellen voor de sportende jeugd.

Het gaat om de volgende buitensportaccommodaties: Tennispark De Smalmaat (Losserse Tennis Club), Sportpark Brilmansdennen (Tennisvereniging Brilmansdennen), (KVV Losser), (Combinatie ‘64), (AV Iphitos), Sportpark ‘t Wilpelo (Sportclub Overdinkel, Hockeyclub Losser), Tennisvereniging Overdinkel, Oude Tarveld beachveld (Volley ’68), Voetbalveld naast sporthal De Havezaate (AGVL), Parkeerplaats naast De sportfabrik (De Sportfabrik), Sportpark De Stockakker (SV De Lutte, TC Kardoes).

Dat betekent dat kinderen en jongeren vanaf 29 april op deze locaties ruimte krijgen voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden). Het college is van mening dat op deze korte termijn op de genoemde locaties sporten op een verantwoorde manier te organiseren is. Op de benoemde locaties kunnen ook – als er ruimte is – andere sportactiviteiten door andere sportaanbieders worden aangeboden. Als sportaanbieders activiteiten willen aanbieden op een van de aangewezen locaties, dienen zij zelf eerst contact hierover op te nemen met de hoofdgebruiker of beheerder van de buitensportaccommodatie en vervolgens een plan in te dienen bij de gemeente. Aanvragen voor het gebruik van andere locaties in de gemeente Losser om te sporten worden zorgvuldig beoordeeld en aanvragers ontvangen hierover bericht van de gemeente zodra dit helder is. Gezondheid en veiligheid gaan hierbij boven alles.

In goed overleg met de sportverenigingen die gewoonlijk gebruikmaken van deze locaties, mogen de activiteiten voor de jeugd t/m 18 jaar weer plaatsvinden onder strikte spelregels. Op iedere aangewezen locatie is een coördinator aangewezen voor het handhaven van de regels en het inplannen van andere sportactiviteiten. Basisregel voor de jeugd van 13-18 jaar is dat zij 1,5 meter afstand moeten houden. Deze regel geldt niet voor de jeugd t/m 12 jaar.

Andere algemene spelregels zijn:

 • kom in sportkleding, de kleedkamers en douches zijn gesloten
 • ouders mogen niet mee het sportpark op
 • blijf thuis als je verkouden of grieperig bent en/of er is thuis iemand die verkouden of grieperig is.
 • luister goed naar de aanwijzingen van de trainers/begeleiders
 • laat op tijd weten of je bij de training bent (of vraag je ouders dat te doen)
 • kom alleen op het sportveld als je zelf een training hebt
 • gebruik zoveel mogelijk je eigen materialen
 • neem je eigen bidon mee en vul ‘m thuis
 • kom – als je kunt – alleen naar het sportveld, lopend of op de fiets
 • max. 10 minuten voor het begin van de training aanwezig zijn en wacht bij de poort tot je wordt opgehaald
 • ga na de training direct naar huis

Deze spelregels worden zichtbaar gecommuniceerd op de aangewezen locaties.

Andere locaties / activiteiten

Er zijn aanvragen bij de gemeente binnengekomen voor ook andere sportactiviteiten – al dan niet – op andere locaties. We gaan daar op de volgende manier mee om:

 • aanvraag voor andere locaties: op dit moment zijn alleen de genoemde locaties aangewezen en vrijgegeven. De aanvragen voor andere locaties worden zorgvuldig beoordeeld en aanvragers ontvangen hierover zo spoedig mogelijk bericht van de gemeente. Pas na positief bericht van de gemeente kan daar gesport worden.
 • aanvraag voor andere sportactiviteiten: aanvragers kunnen ervoor kiezen om zich te melden bij de coördinatoren van de aangewezen locaties om indien mogelijk de vrije ruimtes daar te benutten. Wel dient afstemming met de gemeente Losser plaats te vinden.
Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud