168 gratis bomen voor burgerinitiatieven in Losser en Oldenzaal

168 gratis bomen voor burgerinitiatieven in Losser en Oldenzaal

Dinsdagmiddag 17 november ontvingen meer dan 16 burgerinitiatieven in totaal 168 bomen uit handen van de Groene Loper Losser Oldenzaal. De Groene Loper werkt samen met de gemeenten Losser en Oldenzaal.

In het kader van de campagne www.iedereeneenboom.nl (“voor iedere inwoner uit Overijssel een boom”) ontving de Groene Loper Losser Oldenzaal in totaal 110 bomen. Vanwege de grote belangstelling vanuit buurtinitiatieven heeft de gemeente Losser daar zelf nog eens 58 extra bomen bij gedaan.

Wethouder Jaimi van Essen (Gemeente Losser):”Bomen zijn enorm belangrijk voor mens en dier, bovendien maken ze de omgeving mooier. Bomen zorgen voor schone lucht, schaduw en drogere voeten na een flinke regenbui. Daarnaast zijn bomen het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. Ik vind het geweldig dat diverse organisaties in Losser gebruik maken van dit initiatief. Als gemeente zelf gaan we in de komende periode ook her en der nog extra bomen aanplanten. Bijvoorbeeld in de buurt van De Poppe.”

Evelien Zinkweg, wethouder van de gemeente Oldenzaal, is ook heel positief over meer groen in de stad: “We zijn enorm blij met dit soort acties van buurtinitiatieven. Niet alleen bomen, maar ook struiken en beplanting – in plaats van tegels in de tuin – dragen bij aan minder hitte in de stad en aan meer biodiversiteit. In een warme zomer is een tuin met groen al gauw 7 graden koeler dan een tuin met tegels. En als je samen met je buren de straat verfraait met bijvoorbeeld geveltuintjes, dan maakt dat de straat niet alleen mooier, maar ook een stuk gezelliger”.

113 nieuwe bomen in de gemeente Losser

Diverse organisaties hebben gebruik gemaakt van het aanbod om gratis bomen aan te vragen in het kader van de campagne www.iedereeneenboom.nl. Voorbeelden zijn de buurtschappen De Zoeke en Veltmaat en het dorp Beuningen. Ook de Dinkel Survivalrunners en een aantal recreatiebedrijven hebben bomen gekregen voor de groene aankleding van hun terreinen.

Bomen voor Beuningen

Groene Loper Losser-OldenzaalIn de Groene Loper werken wij actief samen met de gemeenten Losser en Oldenzaal”, aldus Theo von Piekartz. “We stimuleren groene bewonersinitiatieven. Niet alleen goed voor de natuur, maar het vergroot ook de betrokkenheid van bewoners bij hun directe woonomgeving. Zo organiseren we in het voorjaar het Bloemenlint met een bijenvriendelijk bloemenmengsel en een Groene Burendag. Deze bomenactie past daar heel goed in. De bomen hebben we gratis gekregen.” “We nodigen de inwoners van Losser en Oldenzaal uit om zelf ook een boom te planten. Mensen die van plan zijn om bomen te planten kunnen dit melden op www.iedereeneenboom.nl Deze telt dan mee voor de 1,1 miljoen bomen in Overijssel”.

Foto boven artikel : Wethouder Jaimi van Essen – Theo van Piekartz – Evelien Zinkweg

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud