Week van de Amateurkunst

Week van de Amateurkunst

Na een succesvolle eerste  editie in 2018 staat Losser dit jaar van 1 tot en met 10 juni weer in het teken van kunst en cultuur. Nu met het thema “Beken je kleur”.  

Beken je kleur tijdens de Week van de Amateurkunst!
Workshops voor jong en oud, concerten, tentoonstellingen, een culturele fiets- en wandeltocht  en open huis bij verschillende kunst- en cultuur verenigingen, dat is een kleine greep uit de activiteiten tijdens de Losserse Week van de Amateurkunst (WAK).

Op ieder potje past een kleurtje! 
Doe mee aan “Op ieder potje past een kleurtje” en win de titel “Ik heb er een potje van gemaakt!”. Wat houdt het precies in? Creatievelingen dagen wij uit om een gewone bloempot te veranderen in een unieke creatie. Je mag zelf weten welke technieken of materialen je gebruikt, maar maak wel gebruik van het WAK thema “Beken je kleur”. Je kunt je pot ophalen van maandag 20 tot en met vrijdag 24 mei tussen 11.00 en 20.00 uur en op zaterdag 25 mei tussen 11.00 en 14.00 uur bij Fundament Bibliotheek Losser. Naast je pot ontvang je dan ook meer informatie. Dus haal je pot op en geef je fantasie de ruimte! 

Workshops voor jong en oud
Gedurende de week zijn er allerlei workshops voor jong en oud. Ben je uitgekeken op bepaalde items in je kledingkast, maar wil je ook niet telkens iets nieuws kopen? Dan is de workshop “Vermaak naar Smaak” of “Pimp je denim” iets voor jou! Ben je benieuwd wat De Lutte en Overdinkel te bieden hebben op het gebied van kunst en cultuur in de omgeving? Doe dan mee aan de culturele wandel- of fietsroute. Wil je je creativiteit nog verder de vrije loop geven? Dan zijn er voor de jeugd o.a. de workshops Graffiti, DJ,  stem-acteren en Streetdance en voor de volwassenen fotografie, creatief schrijven en Hundertwasser Paintings.

Teylersconcerten Het Teylersplein staat net als vorig jaar weer de hele week in het teken van de muziek! Leerlingen van Fundament Muziek en Dans laten hun talent horen tijdens de Pop en Rock avond en ook het Accordeonorkest is wederom van de partij. Op zaterdag is er een bijzonder concert verzorgd door de Losserse Muziek Federatie. De jeugdleden van de Losserse muziekverenigingen geven gezamenlijk als één groot jeugdorkest een concert. Voorafgaand aan dit concert is er een muziek- en kunstmarkt.

Losser heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Altijd al eens willen weten of het bespelen van een muziekinstrument iets voor jou is? Of ben je benieuwd naar wat verschillende kunstenaars in Losser maken? Kom dan naar deze markt op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk. Aanmelden voor de workshops is wel noodzakelijk. Voor het volledige programma en aanmelden voor activiteiten verwijzen we naar de website: www.waklosser.nl (programma onder voorbehoud)

Beken je kleur en kom naar de WAK van 1 tot en met 10 juni 2019

Auteur: Marion Poorthuis
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud