Wandelen in Vrede

Wandelen in Vrede

In het #Vteam wandelden kinderen de Nijmeegse Vierdaagse voor vriendschap, vrede en vrijheid. Christiaan uit Losser maakt dit jaar deel uit van dit bijzondere team.

Vfonds

De bedenker van het #Vteam is Tako Rietveld, hij is jarenlang verslaggever voor de NOS Jeugdjournaal vertelt Christiaan vrijdag aan de keukentafel in Losser. Inmiddels is de groep jeugdigen niet meer weg te denken bij de Nijmeegse vierdaagse. Deze groep jongeren is benaderd door het Vfonds om mee te lopen in het #Vteam. 

Het Vfonds wil met voorlichting en educatie onder andere de herinnering aan de Tweede Oorlog levend houden, iets wat Christiaan interesseert. Christiaan is op 4 mei 2019 uitgenodigd als deelnemer van het team, deel te nemen aan de nationale kinderherdenking in Madurodam. Het was een indrukwekkende gebeurtenis laat hij weten. (Klik hier om de uitzending van de Nationale kinderherdenking te bekijken).

Vriendschap, vrede en vrijheid

Met de aanmelding voor de Nijmeegse vierdaagse kwam de vraag van het #Vteam of Christiaan er wat voor voelde om ook bij dit team te horen. Deze vraag is met ja beantwoord. Het team bestaat uit kinderen van alle verschillende achtergronden, huidskleuren en afkomst zijn welkom. Kinderen uit heel de wereld. Kinderen met of zonder handicap. De kinderen wandelen dagelijks 30 kilometer, laten zien wat hen bezighoudt, maken onderweg zelf reportages en gaan los op social media door te vloggen. Als groep worden de kinderen ambassadeurs voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze laten zien dat ze verschil maken, daarom zijn ze het #Vteam.

Vloggen voor Hallo Losser

Christiaan zal niet alleen voor het #Vteam gaan vloggen maar ook voor Hallo Losser. Zondag is de bekende vlaggenparade en zal Christiaan proberen om te gaan vloggen voor Hallo Losser. Het team van Hallo Losser wenst Christiaan veel succes en zullen zijn vlogs met plezier publiceren.

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud