Twentse Smokkel Trail Iphitos groot succesnummer

De derde editie van de smokkel trail rond het grensgebied van Losser is een ongekend groot succes geworden. 

Uitstekende organisatie

Het prachtige weer en een uitstekende organisatie van atletiekvereniging Iphitos maakte de trail helemaal af. Ruim 700 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de trail, die uit verschillende onderdelen bestond. Zo had men dit jaar de keuze uit trail parcoursen van 26 en 14 kilometer, waarbij bijna alleen over onverharde paden werd gelopen. En natuurlijk moesten  er natuurlijke hindernissen worden overwonnen. Modder, zand en beekjes, omgevallen bomen die de doorgang versperren, alles kon je tegen komen.

Smokkelwaar

En dan werd je onderweg ook nog opgezadeld met smokkelwaar, die je dan stiekem over de grens gesmokkeld moest worden, terwijl de aanwezige commiezen streng toe keken. Dit keer was het roomboter dat de grens over gesmokkeld moest worden, want aan de finish lag de Twentse krentenwegge klaar. Nieuw was dit jaar de drop-off trail, waar de deelnemers per huifkar werden vervoerd naar het “Bardel” waarvandaan de 10 kilometer trail naar de finish startte. Gezien de deelname aan deze 10 kilometer trail, zou dit weleens een vast onderdeel kunnen worden.

Tevreden man

Voorzitter Maarten Kuipers van Iphitos was een tevreden man. Hij liet weten bijzonder vereerd te zijn met de complimenten van deelnemers buiten de regio die unaniem van mening waren dat zij zoiets moois nog nooit hadden meegemaakt.  Ja , we zijn niet voor niets de “schatkamer van Twente”.

RTV-Losser heeft een video gemaakt en is binnenkort te zien op RTV-Losser

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud