Twentse ondernemers op de bres voor de Nije Hoeve

Twentse ondernemers op de bres voor de Nije Hoeve

Grote Nije Noabers Belmarathon op 13 maart 2019

Nu de realisatie van de Nije hoeve zo dichtbij komt, deze aangekocht moet worden en een behoorlijke verbouwing moet ondergaan, hebben een aantal ondernemers uit Twente de handen ineen geslagen en organiseren op 13 maart een grote Nije Noabers Belmarathon.

Nije Noabers Belmarathon 13 maart

Op 13 maart  tussen 11.00 tot 17.00 uur zullen ondernemers uit Twente onder leiding van het basisbelteam zoveel mogelijk ondernemers bellen om te vragen of zij de komst van het multidisciplinaire centrum willen sponsoren door voor 5 jaar Noaber te worden. Ook kunnen bedrijven een ruimte in de Hoeve adopteren waaraan hun naam verbonden wordt. Verder hoopt het team bedrijven te vinden die willen ondersteunen bij de verbouwing met materialen of helpende handen. Via fb live en de website kan iedereen de dag en de vorderingen volgen.

Twentse Bierbrouwerij

Toen Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij hoorde van de actie twijfelde hij geen moment en bood zijn pas verbouwde hoeve als locatie aan om deze belmarathon te organiseren.

Debby Nijenhuis, initiatiefneemster van De Nije Stichting: “het is fantastisch dat deze ondernemers zien wat de Nije stichting betekent voor gezinnen met kanker. We zijn bijzonder dankbaar dat zij zich voor ons willen inzetten en hun netwerk voor ons willen benaderen. Zonder deze actie zou het niet meer mogelijk zijn om de volgende stap te maken. Dat is hoog nodig, want in onze noodlocatie hebben we veel activiteiten moeten schrappen, omdat we daar niet alles kunnen uitvoeren. Vorige week is er een onderzoeksrapport van Sinzer bekend geworden dat precies bevestigt hoe welkom en noodzakelijk het werk van Ipso inloophuizen is en we hopen dat dit nu ook meer deuren opent naar de zorgverzekeraars en de WMO”

Jubileumjaar in noodlocatie

De Nije stichting viert volgende week haar 11e verjaardag en zet zich al 11 jaar in voor mensen met kanker en hun naasten in het hele proces rondom kanker.Door de stijging van het aantal kankerpatiënten in Twente en daarbuiten én het groeiende aanbod van de stichting werd het pand aan de Beursstaat al te klein. Voor zij echter een stap kon voorbereiden naar een groter pand moest zij onverwacht de ruimte eerder verlaten omdat deze onveilig bleek. De stichting stond vlak voor de kerst in 2017 op straat.

Carint Hengelo gaf gehoor aan hun noodkreet en bood de vierde verdieping van hun gebouw aan de H. Hartstralaan 100 op het gezondheidspark aan tegen een gereduceerd tarief, zodat de stichting even op adem kon komen.

Vanuit deze locatie kon er gewerkt worden aan de realisatie van de Nije hoeve. Hoewel de onderhandelingen in het begin wat stroef leken te verlopen, lijkt er nu toch een goede overeenstemming te ontstaan tussen de gemeente en de Nije stichting.

Nije Hoeve in zicht

Nijenhuis: “de onderhandelingen worden voor ons gedaan door Michel Ten Hag en ik heb er alle vertrouwen in dat we er met de gemeente gaan uitkomen. Hengelo is logistiek gezien gewoon de beste plek en we zitten hier ook al 11 jaar. Daarbij blijkt nu maar weer dat ook de ondernemers hier wel degelijk zien hoe belangrijk ons werk hier is. Opgeven is voor ons geen optie.”

Wil jij ook een steentje bijdragen

Naast de Nije Noabers die erg hard nodig zijn om de hoeve te kunnen realiseren is er natuurlijk ook veel geld nodig voor de verbouwing en alle activiteiten die er georganiseerd worden voor mensen met kanker en hun naasten.  Elke vorm van sponsoring is welkom en iedereen kan een steentje bijdragen… zelfs letterlijk door aankoop van een steen. 

Op de website www.denijestichting.nl staat duidelijk omschreven hoe je jouw bijdrage kunt leveren aan de belmarathon; als noaber, als sponsor en ook hoe je particulier kunt bijdragen.

 

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud