Skop'nboer Overdinkel beste camperplaats van Nederland

Skop'nboer Overdinkel beste camperplaats  van Nederland

Camperaars kiezen Skop’nboer Erve Benneker in Overdinkel tot Camperlocatie van het jaar 2019. Met een 9,6 scoort de camperlocatie in de gemeente Losser het hoogst.

Campercontact verraste de eigenaren van Skop’nboer Erve Benneker met de prijs. Jan en Sandra Benneker zijn ontzettend blij: “Het is de kroon op ons bedrijf.” Volgens bezoekers van Campercontact is het een perfecte, nette plek met fantastische voorzieningen. Ook de gastvrijheid van de eigenaren wordt gewaardeerd. De locatie ligt in het glooiende Twentse landschap, bij een historische schaapkooi vlak bij de Duitse grens.

Tweede en derde plaats

Op de tweede plaats eindigt De Willige Waard in de provincie Utrecht. De derde plaats gaat naar de camperlocatie Akkerbouwbedrijf Familie de Feijterin Zaamslag. 

Campercontact reikt de prijs Camperlocatie van het jaar uit om de kwaliteit van overnachtingsplaatsen voor camperaars te verbeteren. In totaal zijn er in Nederland ruim 1.500 camperlocaties die camperaars kunnen vinden op de website en de app van Campercontact. Om kans te maken op deze prijs, dient de camperlocatie in het jaar voorafgaand aan de uitreiking (2018) minimaal vijftien beoordelingen te hebben gehad op Campercontact.com. De camperlocatie met de hoogste gemiddelde beoordeling wint de prijs en mag één jaar lang de titel Camperlocatie van het jaar dragen.

Schaapskooiweg

De camperplaats van Jan en Sandra Benneker ligt in het mooie glooiende landschap van Twente aan de Ruhenbergerbeek. De 25 camperplaatsen zijn verhard en goed toegankelijk, voorzien van electriciteitspunten, waterpunten, wifi en een verwarmd sanitairgebouw.

In deze omgeving was veel heidegrond, daardoor ook vele schaapherders. Een van deze herders had zijn schapen onder gebracht in de nog bestaande schaapskooi op dit erf.

Ook de weg hier naar toe is er naar vernoemd. Tevens is deze Schaapskooiweg de oudste weg van het dorp Overdinkel. “Rond 1924 kocht mijn opa voor circa 4.000 gulden de boerderij met de daarbij horende 5 hectare grond en opstallen” zegt Jan Benneker. “De heide grond rondom de boerderij werd ontgonnen en zodoende vruchtbaar gemaakt”.

“Mijn vader was de volgende in de generatie en nam de boerderij over met 5 koeien, hij breidde het uit naar 15 koeien en 10 hectare grond. Dit was echter te klein om van te bestaan daarom deed hij er verschillende baantjes bij: koeien nummers in de horens branden, koeien scheren, kleinschalig loonwerk en melk monsteren voor de toen nog bestaande melkfabriek uit Losser”.

“Daarna heb ik het overgenomen in combinatie met een betaalde baan. Alle generaties van mijn familie hadden de bijnaam die is afgeleid van T Skop (vrij vertaald: de schuur) opa was nl. SkopHannes, vader was SkopBets en ik ben SkopJan”.

“In 2015 ontstond het idee om samen met mijn vrouw Sandra camperplaatsen te beginnen en ook daaraan willen we de bijnaam verbinden: Camperplaats Skop’nboer”.

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws, Overdinkel
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud