Sfeervolle afsluiting jubileumjaar Sempre Crescendo

Sfeervolle afsluiting jubileumjaar Sempre Crescendo

Vrijdag 20 december j.l. sloot Concertvereniging Sempre Crescendo haar jubileumjaar af met een sfeervolle eindejaarsbijeenkomst voor leden en donateurs.

In een prachtig ingerichte Böggelschuur werden gasten verwelkomd met een beker Glühwein of warme chocomelk. Deze avond werd georganiseerd door de jubileumcommissie. Voor hen was het de laatste activiteit in dit jaar. De commissie ontving uit handen voorzitter Henk Filipsen een kleine attentie als blijk van waardering voor het vele verzette werk van dit jubileumjaar.

Een gezellige pub quiz was de rode draad van de avond. Vragen over 100 jaar Sempre Crescendo waren het onderwerp. In de pauze van de quiz blikte Henk Filipsen terug op een zeer succesvol jaar met vele activiteiten en hoogtepunten. Het nieuwjaarsconcert, de jubileum receptie, het concert Walking on Broadway, het jubileumfeest, het concert Sempre and Friends, Sing-a-long met Willeke Alberti voor de ouderen in Zorgcentrum Oldenhove-St.Maartenstede, het concert op de Losserhof, de boekenmarkten, Bruegheliaansfestijn en het afsluitende benefietconcert in november t.b.v. de Verjaardagsbox. Heel veel werk verzet door heel veel mensen. Eén comité werd in het zonnetje gezet omdat zij, na 40 jaar organiseren, ophouden te bestaan. Het Werkcomité is in haar huidige vorm gestopt.

De dames hadden aan het begin van dit jaar aangegeven te zullen stoppen aan het einde van het jubileumjaar. Het Werkcomité is 40 jaar geleden ontstaan als jubileumcomité ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de vereniging. 5 jaar later had dit comité geld bijeen gebracht voor nieuwe uniformen die op het 65 jarig bestaan werden aangeboden aan de vereniging.

Na afloop van dat jaar zijn deze enthousiaste comitéleden verder gegaan met enkele aanvullingen als het Werkcomité. Het doel was om activiteiten te ontplooien waar het bestuur niet of nauwelijks aan toe kwam. Het Werkcomité organiseerde allerlei acties waardoor geld werd verdiend dat ten gunste van de vereniging kwam. Nooit deed het bestuur een vergeefs beroep op het comité of het nu ging om de aanschaf van een instrument, of omdat de jeugd voorzien moest worden van nieuwe truien of shirtjes. Ze organiseerden twee rommelmarkten per jaar, een tweedaagse boekenbeurs, een kraam op het Bruegheliaansfestijn, verlotingen, Halloween, diverse fiets- en wandeltochten en de jaarlijkse BBQ.

Vrijdag gaf het Werkcomité, bestaande uit Siny Ekkelboom, Willy Bosma, Antje Bos en Francis Wigbers het stokje door aan de jongere generatie. De werkzaamheden van het Werkcomité zullen 

door diverse verschillende commissies worden voortgezet. De dames zullen zich voorlopig nog wel blijven inzetten voor de boekenmarkt, en bij andere activiteiten kunnen we een beroep op hun kennis en ervaring doen. Tevens werd er niet voorbijgegaan aan het feit dat er altijd veel mensen zijn geweest die het Werkcomité hebben ondersteund. 

De dames van het Werkcomité hebben een diner bon ontvangen voor 2 personen van restaurant De Orchidee, een bosje bloemen en een daverend applaus.

Op de foto:
voorste rij v.l.n.r:  Antje Bos, Willy Bosma, Siny Ekkelboom, Francis Wigbers, Ruud Wigbers.
achterste rij v.l.n.r: Albert Bos, Henk Filipsen en Klaas Bosma

 

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud