Roerig begin Rosenmontag in De Lutte

Roerig begin Rosenmontag in De Lutte

Maart roert z’n staart

Opgeschrikt door brand

Ondanks aanvankelijke tegenslagen is Rosenmontag in De Lutte goed verlopen. In de nacht van zondag op maandag werd het dorp opgeschrikt door een grote brand die het pand van Morsink Dier & Hobby in de as legde. Vervolgens waren het de weergoden die weinig goeds voorspelden voor de optocht. Na koortsachtig overleg met de verantwoordelijken en weerman Tonny Morsink werd besloten toch van start te gaan maar de wagens niet tot maximale hoogte op te bouwen.

Kinderen

Traditioneel waren het de kinderen die als eerste de windstoten trotseerden. De meesten hadden hun karretjes en uitdossingen al laten zien tijdens de schooloptocht. Voorstellingen met DJ’s, unicorns en natuurlijk stoere soldaten en politieagenten voerden de bonte stoet in De Lutte aan. Bij de eenlingen en groepen waren het actuele thema’s die de uitgebeeld werden. Zo werden graaf Mike en adjudant Marc (hoogheden van CV De Bosdûvelkes) op de hak genomen als ‘geknipt veur carnaval’ en vierde buurtvereniging Kaant van ’t zaand het 11-jarig jubileum van CV De Valappels uit Beuningen.

Jubilerende Hoalthakkers

De praalwagens van De Tuffelkeerlkes, Bosdûvelkes en jubilerende Hoalthakkers uit Losser mochten zich in verband met mogelijke rukwinden niet in volle hoogte presenteren. Gelukkig was ze dat wel gegund in eerdere optochten in Losser en Oldenzaal. De Bosdûvelkes losten dat ludiek op door de hun koppen en pronkstukken in een aparte wagen te presenteren. Maar het waren de loopgroepen – uitgedost als Inca’s, vreemde vogels en vrolijke jubilarissen – die het plaatje toch compleet maakten.

Goed toeven

Na afloop van de optocht was het voor jong en oud goed toeven in de plaatselijke horecagelegenheden. De wagenbouwers en hun aanhang genoten nog even na van alle mooie prijzen die ze in de afgelopen dagen verdiend hebben. Ondanks het roerige begin van de Rosenmontag verliep het feest der zotten goed. De organisatie kon opgelucht ademhalen en feestvierders keerden tevreden huiswaarts.

Uitslag Rosenmontag 2019 in De Lutte:

Kinderen:

1. DJ’s (Luuk Rongen en vrienden)

2. De moestuinen bij de boerderij (Eva, Marijn, Lars, Daan)

3. De bouwvakkerskeet (Harm Oude Egbrink en vrienden)

4. Ex aequo: Leger (Coen Damhuis en vrienden) en de tandarts-assistentes (Lionne en Maxime)

5. Marsmallows (Sven en Luuk)

 

Eenlingen:

Dizzen vogel proat Twents – Mathilde Damhuis

FCT Man – Rick Oude Hand

Ook onze wereld draait om carnaval – Appie en Patrice de Groot

 

Groepen:

11 jaar Valappels – Kaant van ‘t Zaand

Wij zijn geknipt voor carnaval – Wielerclub

Familie jeugdhoogheden van de Bosdûvelkes

 

Wagens:

Tuffelkeerlkes – Carnaval voluit op de panfluit, ‘Lama’ Gaaan!!

Bosdûvelkes – Vreemde vogels vliegen uit

Hoalthakkers – Wie dreait a 44 joar met

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud