Parkplan Sportnatuur belandt niet in Losser

Parkplan Sportnatuur belandt niet in Losser

Interview door Sietse Smit met initiatiefnemer Rob Wegdam over Parkplan Sportnatuur.

Hoe gaat het met de ontwikkelingen van het parkplan Sportnatuur?

“Om dit plan te realiseren zijn drie basiselementen nodig om het succesvol verder te brengen”. Een degelijk onderbouwd plan, financiën en grond”. Was de eerste reactie van Rob. Gezien het feit dat we voor de eerste twee onderdelen een prima basis hadden ontwikkeld hebben we geen mogelijkheid gevonden om het belangrijkste stuk grond te kunnen kopen. Ondanks onze inspanningen, heeft de eigenaar van dit grondstuk, op de locatie grenzend aan de noordzijde van de wijk Veldzijde, uiteindelijk besloten zijn grond niet te verkopen. Dit ondanks, een voor hem bijzonder aanbod wat wij hem hebben gedaan. Hij kon, zo lang hij wenste, blijven wonen op de boerderij. Bovendien bleef er naast de boerderij een kleine 2 ha. grond over, om samen met hem op kosten van Sportnatuur in te vullen. Zijn besluit hebben wij gerespecteerd en hebben besloten niet langer energie in dit project op deze locatie te steken.”

“Een van de laatste activiteiten is een schets waarin wij zoveel mogelijk de wensen hebben kunnen realiseren van de omwonenden. De landschapsarchitect van het Overijssels Landschap en ik hebben o.a. voor de aanwonende van de wijk Veldzijde het landschappelijk zo aangepast dat diverse bewoners hun tuin direct zou grenzen aan de grote waterpartijen aan de zuidzijde van het project. In het concept Sportnatuur is verder veel aandacht besteedt aan geluidsoverlast. ‘Vele deskundigen hebben aangegeven dat de beoogde doelgroep dit niet zal veroorzaken.”

Wat ga je nu met plan doen en ben je niet teleurgesteld?

“In mijn netwerk werd ik onlangs geattendeerd op en tweetal gemeenten die zoiets als Sportnatuur zoeken. De komende maanden staan hierover gesprekken in mijn agenda. Teleurgesteld ben ik zeker. Wij hebben een prachtige gemeente met een uitzonderlijk mooie natuur, en een gastvrije bevolking.”

“Vooral dat nu gezondheid, bewegen en gezonde voeding dagelijks in de picture staat. En vooral wij als inwoners van de gemeente Losser op dat gebied slecht scoren had ik juist op dit onderdeel wel meer positieve energie vanuit de gemeente verwacht. Wij hadden in dit plan voor de nieuwe sporthal, de hockeyvelden ook ruimte voor de binnensporten als handbal en beachvolleybal gereserveerd.”

“Voor Lossernaren zou dit sport en recreatiepark 24 uur gratis toegankelijk zijn. En vergeet niet dat toerisme en recreatie al jaren volgens alle politieke partijen in Losser een speerpunt is. Het plan is een enorme kans voor werkgelegenheid waarbij juist hier behoefte aan is. En deze tak van werkgelegenheid zal nooit last krijgen van automatisering. Zoals de vele medebewoners die in de groenvoorzieningen hun inkomen moeten verdienen en waar de gemeente verantwoordelijk voor is.”

 

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud