Ook onvoldoende AED’s in Overdinkel

Ook onvoldoende AED’s in Overdinkel

In Overdinkel zijn 5 geregistreerde AED’s. Dat wil zeggen dat er 5 AED’s zijn die 24 uur per dag inzetbaar zijn. Deze AED’s zijn te vinden in de bevolkte kern van Overdinkel. Komende vanaf Losser vooraan op de Hoofdstraat, de Troelstrastraat, de Welpeloweg, bij ’t Trefhuus en bij het Sportpark ’t Wilpelo.

Onvoldoende

Dit is onvoldoende zeggen Lobke en John van Oenen die zelf eentje aan hun woning op de Hoofdstraat hebben geplaatst en de kosten hiervan geheel voor eigen rekening hebben genomen. “Voor een goede dekking van het Overdinkelse gebied zouden er in feite 9 AED’s geplaatst moeten worden.” zeggen Lobke en John. “We zouden het fijn vinden als er nog 4 AED’s geplaatst werden in de buitengebieden richting Glane en richting de Zandbergen en het grensgebied. Het belang van de AED’s is inmiddels bekend. Sinds 2009 zijn we 41 keer opgeroepen en hebben we 19 keer reanimatie toegepast. Meestal met succes.”

Sponsoren

Lobke en John zijn bekend met het reanimeren. Ze hebben hiertoe een opleiding gevolgd en zijn beide bedreven EHBO’ers. Met de aanschaf van de AED’s en het onderhoud hiervan zijn kosten gemoeid. Alle kanalen van subsidie zijn al bewandeld. De kans dat er van de gemeente of overheid een financiële injectie komt is gering. Daarom zijn Lobke en John op zoek naar sponsoren. Sponsoren die met soms een kleine bijdrage voor het onderhoud, zoals het vervangen van batterijen, al met een relatief klein bedrag een grote bijdrage kunnen leveren. Gelukkig is er al een goed begin. Het bedrijf Crea CaMo, waar je hele leuke dingen kunt kopen, helpt. Van elk Keycord dat ze verkopen, gaat één euro naar AED Overdinkel.

Facebook

Op facebook zijn de activiteiten en berichten over de AED’s in Overdinkel te lezen klik hier Crea GaMo is ook op facebook te vinden.

 

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud