Nieuwe vrijwilligerscoördinator Zorggroep Sint Maarten

Nieuwe vrijwilligerscoördinator Zorggroep Sint Maarten

Erwin van der Woning nieuwe vrijwilligerscoördinator voor Zorggroep Sint Maarten in Losser.

Vrijwilligers moeten zich echt thuis voelen

Erwin van der Woning (53), geen onbekende binnen Zorggroep Sint Maarten, is onlangs aangesteld als vrijwilligerscoördinator in Losser. Na ruim drie decennia gewerkt te hebben als activiteitenbegeleider bij Oldenhove/Maartens-Stede en Tiekerhook in Overdinkel, gaat Erwin met veel enthousiasme deze nieuwe uitdaging aan. 

Mensen een zinvolle dagbesteding aanbieden

Was, en is nog steeds, zijn motto. Niet enkel in groepsverband, maar ook met individuele aandacht voor de mensen om wie het draait. Erwin weet als geen ander waarover hij praat als het over de begeleiding van activiteiten gaat. Bovendien roemt hij het team van activiteitenbegeleiders, allemaal mensen met oog voor de individu. Mensen die elkaar begrijpen en elkaar aanvullen binnen dit zo belangrijke onderdeel van de zorg.

Waarom nu vrijwilligerscoördinator? 

Erwin zegt hier het volgende over: “Ik heb de baan van activiteitenbegeleider dertig jaar met plezier vervuld. Maar ik wilde wel een keer wat anders. Toen deze vacature ontstond heb ik daar dan ook meteen op gesolliciteerd. Ik weet wat er reilt en zeilt binnen deze organisatie en heb uiteraard heel veel met vrijwilligers samengewerkt. Ik heb ook een duidelijke visie over de vrijwilligers en hun werk. Ze moeten op een plek werken waar ze zich echt thuis voelen”, aldus Erwin die eraan toevoegt dat het hierbij uiteraard belangrijk is dat ze voldoende begeleiding krijgen. “Ze hebben aandacht nodig en de juiste kennis en middelen om hun taken goed uit te kunnen voeren. Het is belangrijk dat een vrijwilliger dat krijgt.” Erwin benadrukt dat de toenemende vergrijzing ook effect zal hebben op het vrijwilligerswerk. “Het wordt voor veel mensen lastiger om vrijwilligerswerk te doen. We zullen dan ook continu maatregelen moeten nemen om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te houden, bijvoorbeeld met roosters die beter rekening houden met de eigen tijd van mensen.” 

Een uurtje voor een ander, is een uurtje voor je zelf!

Buiten het feit dat het dankbaar werk is waar je een ander mee helpt, kan vrijwilligerswerk volgens Erwin ook een mooie aanvulling zijn op je eigen dag invulling. “Er zijn uiteenlopende mogelijkheden. Van meehelpen in de dagbesteding tot met iemand meegaan naar de markt. Van een ritje maken op de duofiets tot meedraaien in de ontbijtdienst of wandelen in de zomerperiode. En overal zijn hand- en spandiensten welkom”, vertelt Erwin die beaamt dat de vrijwilliger de olie is tussen de bewoners en het personeel. Op het kantoor van Erwin hangt niet voor niets de handgeschreven tekst: “We kunnen niet iedereen helpen. Maar iedereen kan iemand helpen.”

Meer informatie

Op de website van Zorggroep Sint Maarten vind je meer informatie over vrijwilligerswerk in Losser. https://www.zorggroepsintmaarten.nl/gemeenschap/losser/oldenhove-maartens-stede/vrijwilligers.

Daarnaast is het altijd mogelijk om in gesprek te gaan met de nieuwe vrijwilligerscoördinator Erwin van der Woning. Telefoon: 06 1056 3383. Email: .

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud