Merel zingt weer als een nachtegaal

Merel zingt weer als een nachtegaal

Merel Gerritsen (1987) van Merel Events is een poosje uit de running geweest vanwege een medische ingreep. 

Sinds haar 15e jaar

Merel zingt al 17 jaar en doet aan entertainment sinds haar 15e jaar. Ze is begonnen bij het entertainment team Miracle Planet. Zes jaar geleden is ze, met de hulp van haar vader Alfred, Merel Events gestart en is ze nu zelfstandig ondernemer. Haar motto is: De klant is koning. Elk event weet ze aan te passen naar de wensen en behoeften van haar klanten. Het repertoire is breed, voor elk event zijn passende nummers. Tijdens het event staat ze niet op een podium of in een hoekje van de zaal, ze zoekt het publiek op en loop kris kras door de zaal. Dit maakt elk event interactief en persoonlijk.

Amandelen

Merel heeft haar hele leven al last gehad van astma. Heel vaak had ze last van ontstoken amandelen. Ontstoken amandelen gaan samen met hoesten, dit kan leiden tot stemverlies. Iets dat een zangeres uiteraard kan missen als kiespijn. Tegenwoordig worden op haar leeftijd bijna geen amandelen meer geknipt. Toch is, in overleg met de KNO-arts besloten, om deze ingreep bij haar wel te doen vanwege de frequentie van ontstoken amandelen en vanwege haar beroep. Uit onderzoek bleek dat zowel de neus als keelamandelen niet in goede staat verkeerden en is besloten beide te verwijderen, hoewel de KNO-arts kon zien dat ze zeer goed getraind stembanden had. Op 10 januari heeft de ingreep plaats gevonden en Merel mocht 6 weken niet zingen. Een spannende tijd. Je bent natuurlijk benieuwd hoe goed je stem nog is na die periode van rust.

Stem al weer getest

Merel zegt hier het volgende over: “Ik heb 5 maart weer voor het eerst opgetreden in Enschede. Voor die tijd had ik natuurlijk mijn stem al weer getest. Het is heel goed gegaan. De operatie is geslaagd. Ik hoest minder en ik heb het gevoel dat ik meer ruimte bij mijn stembanden heb en ik heb mijn stem beter onder controle. In de periode dat ik moest herstellen had ik de tijd om na te denken over de bedrijfsvoering van Merel Events.

We willen natuurlijk actueel blijven en vooral aan de wens van het publiek, de klant, voldoen. We gaan wat meer op de commerciële toer. We willen de klant meer mogelijkheden bieden om deelproducten af te nemen. Naast entertainment ben ik ook te boeken als ladyspeaker bij modeshows en dat kan dan met of zonder zang. De meneer beer show valt goed in de smaak en die gaan we nog meer professionaliseren. We zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe product The Music Quiz, in Las Vegas stijl. Natuurlijk blijven we de producten leveren die we altijd met succes hebben geleverd.

We blijven zingen in verzorgingstehuizen. Ik blijf workshops geven. Ook zal de zangles aan jeugdigen onverminderd doorgaan. Mijn vader gaat zich wat meer concentreren op de catering. Naast de poffertjes gaan we nu ook suikerspin maken. En tijdens de evenementen kunnen we gril mogelijkheden aanbieden. Maar één ding staat voorop. Ik wil altijd gewoon Merel blijven. Zonder poespas en zonder opsmuk en graag met een vette knipoog naar de humor. Verder wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om alle mensen die mij bloemen, kaartjes, tekeningen en appjes hebben gestuurd en mij beterschap hebben gewenst van harte te bedanken. Vooral door mijn leerlingen ben ik bedolven onder stortvloed van beterschapswensen. En wie nog wat meer over mij wil weten, moet maar even op www.merelevents.nl kijken.”

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud