Kunstroute Losser stopt

Kunstroute Losser stopt

Kunstroute Losser is al 17 jaar in mei een jaarlijks terugkerend evenement. De organisatie nodigt beroepskunstenaars uit om, naast het openstellen van de eigen ateliers, op meerdere locaties ook hun werk te tonen

Groeiende bezoekersaantallen

In de loop der jaren ontstond er een groeiend bezoekersaantal; kunstliefhebbers uit de regio, elders uit Nederland en een opvallende groei in geïnteresseerden uit Duitsland. De ingeslagen weg om kunst met het Lossers Culturele Erfgoed en de plaatselijke horeca te combineren was een waardevolle toevoeging en bleek een gouden greep. De Kunstroute, al vele jaren een niet meer weg-te-denken evenement, ziet zich echter genoodzaakt te stoppen.

Met veel  enthousiasme

“Jarenlang hebben wij ons met veel enthousiasme ingezet om Losser als kunst- en cultuur-minnend dorp op de kaart te zetten. De organisatie wil niet langer beroepskunstenaars benaderen om deel te nemen aan een evenement, zonder op z’n minst onkostenvergoeding aan te kunnen bieden. De vele kunstinstallaties, die vaak speciaal voor de route werden gemaakt, zullen dan helaas uit de route gaan verdwijnen. Na uitvoerig overleg met elkaar zijn wij daarom tot de conclusie gekomen dat wij dit kunstevenement niet langer voort kunnen zetten. Bij deze dank aan iedereen die in al die jaren heeft meegewerkt om Kunstroute Losser tot een groot succes te maken” aat  Joka Boeke weten.

Kunstgroep blijft actief

Kunstenaars Losser zal als kunstgroep actief blijven met het organiseren van gezamenlijke exposities en projecten. Graag zouden ze het jaarlijks open stellen van de eigen ateliers willen behouden en dan met ingang van 7 & 8 november 2020. Probleem is echter dat twee leden van deze groep noodgedwongen hun beroepspraktijk niet langer meer in Losser kunnen uitvoeren, want het vinden van een geschikte en betaalbare atelierruimte in Losser is zeer lastig. Zeker nu duidelijk is geworden dat de Gemeente Losser dit niet langer meer wil faciliteren. Voor wie op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen kan de site www.kunstenaarslosser.nl in de gaten houden. Het kunstenaarsinitiatief blijft verder ook vindbaar onder de naam Kunstenaars Losser, zowel op Facebook als op instagram. 

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud