Judoka's actief in Overdinkel

Judoka's actief in Overdinkel

Afgelopen  zaterdag waren de judoka’s van Judo Losser aktief in Overdinkel op het JC van het Oosten.

Dit zijn 6 toernooien die telkens door 1 van de deelnemende verenigingen georganiseerd wordt. Judoka’s verdienen punten voor deelname en elke gewonnen wedstrijd. Per 100 punten winnen ze een diploma.

Er werd goed en vol enthousiasme gejudood. Sommige judoka’s nog onwennig omdat ze voor het eerst aan een wedstrijdje buiten de eigen club meededen, anderen al vol bravoure omdat voorgaande edities ook succesvol waren verlopen.

De organisatie van het toernooi was in handen van de WedstrijdDojoCommissie. Hierin zitten jonge enthousiaste vrijwilligers die de opleiding DOJO-assistent bij de Judo Bond Nederland hebben gevolgd en daardoor activiteiten perfect kunnen organiseren en uitvoeren. Zo ook op deze zaterdagmiddag waar 60 judoka’s veel wedstrijdjes speelden, het publiek vanaf de stoelen goed zicht had op de tatami’s en er geen wanklank te horen was.

Aan het eind van elk wedstrijdblok werden de diploma’s uitgereikt en had de organisatie voor elke judoka een gouden medaille. “Meedoen is een overwinning voor iedereen” laag de organisatie weten.

Auteur: Peter Langela
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud