Judo Losser heeft succes in Slagharen

Judo Losser heeft succes in Slagharen

Zaterdag heeft Judo Losser deelgenomen aan het Noord Oost toernooi in Slagharen. 

In het eerste blok kwamen Sidney van Neerijen en Thomas Bruinink de tatami op. Thomas wist een partij te winnen met een armklem. Voor Sidney waren de heren net een maatje te groot, maar hij is wel weer een ervaring rijker. In het tweede blok was het de beurt aan Kay Speerstra.

In het derde blok mocht Mick Driezen aantreden. Met een gewonnen en twee verloren partijen heeft hij het goed gedaan in de -15.

In het vierde blok kwamen Rens Luijerink, Sem ter Bekke en Jesse ter Bekke de mat op. Sem had een pittige poule waarvan hij een van zijn drie partijen heeft gewonnen. Rens ging naar huis met twee gewonnen en twee verloren partijen. Jesse weet zich in de voorrondes staande te houden met twee gewonnen en een verloren partij, in de kruisfinales verliest hij zijn partij wat hem een vierde plaats oplevert.

In het laatste blok is het de beurt aan Sven Hobbelink en Nils Huisman. Sven wint een van zijn drie partijen en neemt brons mee naar huis. Nils ging in zijn eerste partij voortvarend te werk en besliste deze snel in zijn voordeel met een ippon. Zijn tweede partij ging een tijd lang gelijk op totdat zijn tegenstander een Waza Ari scoorde en Nils aansluitend in een houdgreep vasthield waardoor deze partij werd verloren. In de derde partij liet Nils aanvallend judo zien maar wist lang niet tot een score te komen. In de laatste minuut lukte het Nils om een inzet van zijn tegenstander over te nemen en een ippon te scoren met een beenworp. In de laatste partij kwam Nils snel op een Waza Ari voorsprong door een binnenwaartse haak waarna hij zijn tegenstander in een houdgreep vasthield, wat hem de ippon opleverde. De dag werd hiermee afgesloten met een tweede plaats.

Auteur: Theo Kip
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud