Jam en rode bietjes als ziekentraktatie

Jam en rode bietjes als ziekentraktatie

De Zonnebloem Losser-Overdinkel wist van de Nationale Ziekendag, op zondag 8 september, weer een verwendag te maken voor hun gasten

Dit allemaal dankzij de succesvolle opbrengst van de Rabo Clubkas Campagne, en de samenwerking met zorgboerderij Het Voswinkel en cliënten van Aveleijn. In de creatieve ruimte van Zorgboerderij Het Voswinkel werkten cliënten van Aveleijn de afgelopen weken aan het maken van allerlei presentjes voor de zieken. Zo werden er houten bakjes gezaagd, geschuurd en geschilderd. Ook zorgden ze voor potjes zelfgemaakte jam en zoetzuur van rode bietjes uit de moestuin en werden er cakejes gebakken, door de bakgroep van Aveleijn, als traktatie in deze houten bakjes.

De vrijwilligers van de Zonnebloem brachten deze mooie attenties vervolgens rond bij de gasten, die verrast waren en dit bijzonder konden waarderen. Een van de reacties luidde: ‘dit is mijn vitamine van de dag, daar krijg ik gewoon kippenvel van.’ De cliënten van Aveleijn vonden het ‘best een groot, maar ook mooi project’ voor de Nationale Ziekendag. De samenwerking met de Zonnebloem Losser-Overdinkel, zorgboerderij Het Voswinkel en Aveleijn mag daarom van alle kanten geslaagd te noemen zijn.

Auteur: Marion Poorthuis
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud