Horeca nieuw "Fakkel" in vertrouwde handen

Horeca nieuw "Fakkel" in vertrouwde handen

Als straks in de zomer van 2020 de nieuwe sporthal “de Fakkel ” in gebruik wordt genomen zal deze zijn voorzien van een modern geoutilleerde kantine. Ook zal er een fraaie bar in gebouwd worden

Plannen

Dat zijn in ieder geval de plannen van de stichting “Sportkantine Losser”. Deze stichting is opgericht door vertegenwoordigers van de volleybalvereniging “Volley 68”en de handbalvereniging “ Combinatie 64” en heeft als doel het bevorderen van de sportparticipatie in Losser en het verstevigen van de samenwerking tussen beide sportverenigingen.

Uitleg

Voorzitter Maikel Morzik van Combinatie 64 geeft uitleg: “In de oude Fakkel  hadden we samen met Volley 68 al het beheer over de kantine. Omdat wij samen de hoofdgebruikers van de sporthal waren hadden we de taken in de kantine evenredig verdeeld. Deze formule beviel zo goed dat we door de gemeente zijn benaderd om dit ook in de nieuwe sporthal te doen. Beide verenigingen waren enthousiast en zo ontstond de stichting. Deze wordt gevormd door 2 leden van Volley 68, t.w. Jose Venterink en Ruud Wigbers en 2 leden van Combinatie 64, t.w. Marielle Roelfsema en Maikel Morzik. Onze voorzitter is Luud Hooiveld en hij is onafhankelijk. Onze bedoeling is om de kantine te laten fungeren als ontmoetingsplek voor sporters en toeschouwers als centrum voor sociale en sportieve ontmoetingen in een veilige omgeving voor jong en oud”.

Maar de beide clubs moeten financieel diep in de buidel tasten om het beginkapitaal op te kunnen hoesten.Ruud Wigbers geeft aan dat dit beide verenigingen mede door middel van subsidies aardig is gelukt zodat men nu met de voorbereidingen kan beginnen.  

Kost veel geld

Ruud: “Niettemin kost dit beide verenigingen veel geld, wat tevens inhoudt dat er weinig geld over is voor andere dingen. We hopen dat straks door middel van de nieuwe kantine terug te verdienen”.“Omdat we beide met vrijwilligers werken kunnen we zo wat besparen en de nodige gelden bij elkaar schrapen” vult Jose Venterink aan. “Het is nu aan ons om sponsoren te vinden die ons willen bijstaan om het geheel tot een succes te laten uitgroeien”.De stichting hoopt dan ook op veel respons uit de gemeenschap om dit prachtige voorbeeld van samenwerking tussen twee sportverenigingen te laten slagen.

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud