Een historisch uitzicht voor Maartens-Stede 

Een historisch uitzicht voor Maartens-Stede 

Centrumplan Losser tussenopslag

Historisch uitzicht 

Het woonzorgcentrum Maartens-Stede kan sinds deze week genieten van een historisch uitzicht in plaats van zicht op de materiaalopslag van Centrumplan Losser. Wethouder Jaimi van Essen hing samen met Erik Kramer, manager van Zorggroep Sint Maarten en een aantal bewoners van Maartens-Stede het laatste bouwdoek op met een historische foto van Losser.

Het bouwteam Centrumplan Losser gebruikt een stuk braakliggend terrein naast de Maarten-Stede als materiaalopslag. Om het uitzicht te verfraaien, zijn er 30 bouwdoeken met historische foto’s van Losser opgehangen als wederdienst. De cliëntenraad kon deze actie erg waarderen, waarna alle foto’s met zorg zijn uitgezocht door de Historische Kring Losser. Op de verschillende afdelingen van het woonzorgcentrum hebben mappen vol historische foto’s gerouleerd, waaruit uiteindelijk de mooiste 30 door de bewoners zijn uitgekozen. Deze hangen nu op de hekken.

Trots 

Wethouder Jaimi van Essen is trots op dit mooie initiatief. ‘Voor het bouwteam was het een groot vraagstuk om aan de ene kant materiaal voor het Centrumplan Losser binnen handbereik te hebben om efficiënter te kunnen werken en aan de andere kant ervoor te zorgen dat de inwoners van Losser geen last zouden hebben van de tussenopslag en er minder vrachtverkeer zou zijn. Na goede gesprekken met Zorggroep Sint Maarten mochten we van dit braakliggende terrein gebruik maken.

We wilden er natuurlijk wel voor zorgen dat de opslag er netjes uit zou zien. En dat resultaat is wat mij betreft uitstekend gelukt met deze prachtige foto’s. Mijn dank gaat uit naar de cliëntenraad en bewoners van Zorggroep Sint Maarten en de Historische Kring Losser, die in goede samenwerking met het bouwteam zijn gekomen tot een fraai stukje verbeelding van de historie van Losser.’

Ook Erik Kramer, manager van Zorggroep Sint Maarten binnen de gemeenschap Losser, is blij met deze wederdienst om de overlast te verzachten. “Een prachtig staaltje van gemeenschapszin binnen Losser.”

De Bouw App

Download De Bouw App en blijf continu op de hoogte van de ontwikkelingen en de status van de werkzaamheden. De Bouw App is te downloaden via Google Play of de App Store. 

De ongeveer 30 doeken met de historische foto’s worden nadat ze niet meer nodig zijn rond de bouwmaterialen opslag, opgeslagen bij de Historische Kring Losser. Wie deze prachtige foto’s tijdelijk wil gebruiken voor een feestje of een andere gelegenheid mag contact opnemen met de Historische Kring Losser.

 

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud