Populaire docent Carmel College na 40 jaar met pensioen
Down under
Hij is als kind van Nederlandse ouders in 1954 in Auckland ( Nieuw-Zeeland) geboren en daar “down under” ook opgegroeid. In 1972 keert het gezin Dommeck terug naar Nederland. Harold haalt in Venray zijn atheneum diploma en vervolgt zijn studie biologie en scheikunde in Tilburg.
Na een half jaar les te hebben gegeven op het Eindhovens Protestant Lyceum valt zijn oog op een advertentie van een school in Losser. Daar zochten ze een docent biologie en scheikunde. Harold solliciteert en wordt aangenomen op de R.K. Mavo de Esch. Het is dan 1979 en het gezin verhuist naar Losser.
Geliefd bij collega’s en leerlingen
In die jaren ontpopt Harold zich als een deskundige, maar vooral als een beminnelijke docent. Hij is geliefd bij collega’s en bij leerlingen, zeker als hij in de klas scheikundige proefjes doet. Zijn proef waarin hij een negerzoen in het luchtledige brengt, waarna die 2 keer zo groot wordt, is een nog steeds een veel verteld verhaal. Of als hij bij de biologieles het menselijk lichaam behandelt met behulp van “Truus”, want zo noemde hij het skelet in de klas. Historisch is ook de excursie van de 3e klassers naar Ameland. Harold begaf zich in zee en kwam terug met een oester, die hij tot afgrijzen van de meisjes, op slurpte.
Inmiddels voelt het gezin Dommeck zich helemaal thuis in Losser. Harold en Amelique hebben inmiddels twee zonen, Rogier en Stijn. Terwijl de school een paar keer van naam verandert , blijft de naam van Harold Dommeck al die jaren onverbrekelijk met de school verbonden.
Na 40 jaar
Maar nu, na 40 jaar docent in Losser te zijn geweest, is het mooi geweest. Hij stopt ermee en gaat zich bezig houden met zijn hobby’s. En dat zijn er nogal wat. Sport, tuinieren en niet te vergeten bierbrouwen, zullen zijn tijd opvullen. Maar bovenal natuurlijk zijn kleinkinderen, Alain, Yannick en Jens die zeker geen tekort aan aandacht zullen krijgen. Het Carmel College in Losser gaat Harold Dommeck missen, maar de mooie herinneringen zullen blijven.
En Harold zelf: “Ik heb altijd met plezier lesgegeven. Heb leerlingen altijd gestimuleerd in het leren. Maar ik had altijd tijd voor plezier en een grapje. En dat zal ik allemaal gaan missen. For sure!