Griezelen met Halloween in Losser

De werkgroep Halloween is  bij elkaar geweest om de lijnen uit te zetten voor het komende Halloween op 26 oktober in het centrum van Losser.

De werkgroep Halloween is dinsdag 1 oktober bij elkaar geweest om de lijnen uit te zetten voor het komende Halloween op 26 oktober in het centrum van Losser.

Succes

Dit is het vierde jaar dat in Losser, met ondersteuning van het CML, Halloween gevierd wordt. In het eerste jaar had men ingeschat dat 50 kinderen het feest zouden bezoeken. Dat waren er dus 100. Het tweede jaar 200 en het derde jaar al 400. Nu gaat men er van uit dat er weer 400 kinderen zullen mee doen.

Halloween in Losser is mede een succes geworden omdat men steeds probeert iets anders, iets nieuws te bedenken. Vorig jaar was de Aloysiusschool ingericht als griezelhuis. Dit jaar vindt dit ergens anders plaats en met een hele andere inrichting. Niet echt een griezelhuis, maar wel een locatie met een spannend verrassend element. Dit keer komt AGVL met maar liefst vier dansgroepen om de kinderen met horror dansjes te vermaken, op De Brink.

Op de open plek achter het voormalige postkantoor vindt ook het pompoen carven plaats. Het Lossers Chaoot Schap levert zoals elk jaar weer de prachtige figuranten voor dit feest.

Strakke organisatie

Meer deelname betekent ook een strakkere organisatie. Kinderen die mee willen doen met het pompoen carven en aan de tocht moeten zich twee (2) keer opgeven: 

  1. Voor het pompoen carven bij het reisbureau Westbound Travel aan de Brinkstraat 20.
  2. En voor de tocht op de website https://www.visitdeluttelosser.nl/

Wil je aan één ding mee doen dan geef je je natuurlijk alleen op voor dat onderdeel.

Dit jaar ligt de verkeersveiligheid in handen van een groep ervaren verkeersbegeleiders van de Teylersgroep. Op elke plek waar enig risico is te verwachten met het oversteken en dergelijke, zijn zij paraat.

Pompoenen en meer

Voor het onderdeel pompoen carven zijn er 100 pompoenen beschikbaar. De organisatie betrekt deze elk jaar van de pompoenboerderij uit Enschede op de grens met Buurse ’t Pompoenhöfke. De centrumondernemers (CML) zijn sponsor van deze vooral voor kinderen spannende dag.

En er is meer te doen op zaterdag 26 oktober in Losser. De Boerenmarkt met streekproducten wordt ook gehouden. En aan deze markt is een modeshow verbonden die altijd erg in trek is

Aanvangstijden:

Zaterdag 26 oktober 2019: 

  • Boerenmarkt 10.00 – 16.00 uur
  • Modeshows om 12.30 / 14.00 / 15.30 uur
  • Halloween activiteiten vanaf 14.00 – 19.30 uur

 

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud