Grensoverschrijdende liefde

Grensoverschrijdende liefde

Afgelopen vrijdag is er getrouwd en hoe. Het is de dag van Anki en Chistiaan Olde Bolhaar.

Traditionele huwelijksvoltrekking

Eerder die dag is het wettelijk huwelijk gesloten op het ‘t Lossers hoes. Dan is het tijd voor een traditionele huwelijksvoltrekking. De Gerardus Majella kerk in Overdinkel was tot de laatste plek gevuld. Volgens pastor Willy Rekveld  is dit niet alle zondagen zo.

Dagen van voorbereiding

Het grote feest is al dagen in voorbereiding. De noabers zijn de hele week al in touw.Door de mannen is “greun”gehaald, de dennentakken om een boog te bouwen. Het greun is niet geheel droog afgeleverd. De dames hebben zich van de creatieve kant laten zien door het maken van talloze roosjes voor in de gigantische boog met geweldige guirlandes. Het is mooi om te zien dat de tradities van de een Twentse bruiloft zo worden doorgegeven.

Vrachtwagens en oldtimer trekkers

Bij het uitkomen van de kerk wordt het bruidspaar begroet door de klanken van 4 jachthoorns. Een shovel met een luxe zit, staat klaar om het bruidspaar naar het erf van de ouders van de bruidegom aan de Rotermansweg in Overdinkel te brengen Een loods op het bedrijf is omgetoverd tot een ware feestzaal die zijn weerga niet kent. Ze zijn niet alleen op pad. Met zeven vrachtwagens, drie oldtimer trekkers gaat de stoet achter de shovel aan. Samen met familie, vrienden vieren ze een geweldig feest tot in de late uurtjes.

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud