Drie koninklijke onderscheidingen in Losser

Drie koninklijke onderscheidingen in Losser

Onder grote belangstelling van familie en vrienden werden tijdens de lintjesregen dag op vrijdag 26 april drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Cia Kroon. In ’t Lossers hoes werden Ria Bekke, Irma Onland en Truus Röring uit de gemeente Losser benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Met een smoesje

De gedecoreerden werden met een smoesje naar de uitreikingen gelokt en waren dan ook blij verrast toen bleek dat deze dag vooral om hen draaide. Burgemeester Kroon spreekt uit enorm trots te zijn op alle drie gedecoreerden: “Deze mensen die hier voor mij zitten, betekenen veel voor onze gemeenschap. Zij zetten zich in voor andere mensen, verenigingen, onze kerkdorpen en voor de geloofsgemeenschap. Zij zijn een inspiratie en een voorbeeld voor ons allemaal”…

Informatie over de drie gedecoreerden in de gemeente Losser:

Lid in de Orde van Orde van Oranje Nassau.

Ria Bekke

Ria Bekke uit de Lutte is al 40 jaar vrijwilliger binnen de geloofsgemeenschap Lumen Christi en had daar diverse functies. Daarnaast is ze lid van de parochieraad en heeft ze zich bijna 35 jaar ingezet als collectant bij de Nierstichting. Ook is ze vijf jaar lang bestuurslid geweest van de Sportraad van de gemeente Losser. 

Irma Onland

Ook Irma Onland uit de Lutte is vrijwilliger bij Lumen Christi sinds 1993 en organiseerde verschillende werkgroepen. Daarnaast is Onland ook groot carnaval liefhebber. Daarom werd op haar initiatief de eerste Carnavalsviering in de kerk georganiseerd. Ook doet ze vrijwilligerswerk bij carnavalsvereniging De Tuffelkeerlkes en de Losserhof.

Truus Röring

Truus Röring uit Losser was in 1968 betrokken bij de oprichting van Volley ’68 en is tot op de dag van vandaag nog steeds betrokken bij de vereniging. Daarnaast is ze actief lid van tennisvereniging Brilmansdennen en zet ze zich ook in als vrijwilliger voor de parochie Maria Vlucht, waar ze onder andere activiteiten organiseert bij de contactgroep alleenstaanden.

 

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud