Diamanten huwelijk in de Lutte

Diamanten huwelijk in de Lutte

Marietje Gilbers-Welhuis (81) en Bennie Gilbers waren maandag 9 december 60 jaar getrouwd. Beide zijn in de Lutte geboren. Ze troffen elkaar op een nieuwjaarsbal in de Vereeniging in de Lutte.

Anderhalf jaar na het wettelijk huwelijk vond het kerkelijke huwelijk plaats in de Drie Eenheidskerk in Oldenzaal. De bruiloft werd gevierd bij Pleijhuis aan de Bentheimerstraat in de Lutte. De in die tijd in de Lutte bekende band “De Haanakkers” verzorgden de muziek. Burgemeester Cia Kroon bracht de felicitaties namens de gemeente Losser over en had een geanimeerd gesprek met het jubilerende echtpaar. Beide zijn, gezien hun leeftijd, zeer goed bij de tijd en hebben op wat leeftijdsprobleempjes na een vrij goede gezondheid.

Werk

Bennie Gilbers vertelt dat hij voor hun huwelijk werkzaam was bij de Nederlandse Spoorwegen. Op een gegeven moment moesten alle ongehuwde medewerkers van de NS gaan werken en hij dreigde overgeplaatst te worden naar elders. Omdat hij dat absoluut niet aantrekkelijk vond besloot het stel, dat inmiddels zeven jaar verkering had, te gaan trouwen. Na elf jaar NS ging Bennie werken bij ’t Kruisselt in de Lutte waar destijds een opleiding voor priesters was. Toen deze opleiding na anderhalf jaar verdween, vond hij werk bij de scholengemeenschap het Carmel en ging daar hij werken op de sportvelden. Marietje is in de Lutte 19 jaar werkzaam geweest in een drogisterij aan de Bentheimerstraat naast taxi Nijhuis.

Twee zonen

Uit het huwelijk zijn twee zonen geboren waarvan er een in Almere woont. De andere is de Lutte trouw gebleven en woont nu samen met zijn echtgenote op hetzelfde adres als zijn ouders. Een dubbele woning waar Marietje en Bennie onder veilige omstandigheden  de zorg van de familie hun oude dag mogen beleven. Er zijn vijf kleinkinderen, maar de achterkleinkinderen laten nog op zich wachten.

Köttelhook

De buurtschap waar het echtpaar woont wordt: “Köttelhook” (Kleine hoek) genoemd en bestaat uit ongeveer 40 personen die verdeeld zijn over ongeveer 12 huizen. Een gezellige buurtschap met een hoge sociale controle waar vele momenten voor een gezellig samenzijn worden aangegrepen om een feestje te bouwen. Noaberschap staat hoog in het vaandel. De buurtschap ligt aan de voet van de  Belvedere.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud