Das Grosse Schlager Open Air

Das Grosse Schlager Open Air

Zaterdagavond 22 juni. Het prachtige openluchttheater Brilmansdennen. 750 Bezoekers in goede stemming en gerund door allemaal vrijwilligers. Zeer aangename temperatuur. Zangers en zangeressen die de kunst van Volksmuziek verstaan. De avond kan niet meer stuk.

Hans Spit

Hans Spit van Hans Spit Volksmuziek & Events opende de avond. Hij verwelkomde zijn gasten die waren op komen dagen uit onder andere België, Duitsland en natuurlijk Nederland. Hans gaf het woord aan zijn spreekstalmeester Gert-Jan Oplaat die bekendheid in de regio geniet met het Brookduo. Hij verwelkomde de artiesten en kondigde ze aan.

Een keur aan artiesten

Het muzikale gedeelte werd geopend door die Power Buam. Een opmerkelijk duo dat sinds hun kinderjaren al op de bühne staat. Het was toen al duidelijk dat beiden een grote muzikaliteit bezaten. Jens en Niels, inmiddels een volwassen leeftijd bereikt, hebben kwaliteit in presentatie en performance hoog in het vaandel staan. Een opening zoals die er mag zijn. Twee jonge knapen die de kunst machtig zijn op het publiek op hun hand te krijgen.

Graziano, de gouden stem uit Italië, wist zijn bewonderaars te enthousiasmeren. Hij zong het in de kringen van de volksmuziek bekende “Ich sag Ti Amo’ en wist de theaterbezoekers te verlokken tot een lange polonaise die op het podium eindigde.

Sigris und Marina, twee dames uit Oostenrijk-Salzburg, fraai als Dirndl uitgedost, maakten hun opwachting. Onder het publiek waren vele fans van dit prachtige en sympathieke duo dat in 2007 winnaar werd van de Grand Prix der Volksmusik.

Olaf de Flipper, die in vroegere tijden deel uitmaakt van de Flippers bewees aan het publiek dat hij het zingen nog niet verleerd was. Sinds 1960 treedt hij al op in verschillende bands. In 1970 had hij succes met de Flippers en hadden ze een succesvolle langspeelplaat: “Weine nicht, kleine Eva.” Zijn burgerlijke naam is Olaf Malolepski en hij is geboren in 1946.

Finale

In de finale kwamen alle artiesten op het podium en het spreekwoordelijke dak, dat niet op een openluchttheater zit, ging er af. Kortom een geweldige avond voor de liefhebben en Hans Spit heeft plannen op het volgend jaar weer zo’n grote schlager open air te organiseren.

 

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud