Coaches Sint Maarten geslaagd voor Saxion Parttime School

Coaches Sint Maarten geslaagd voor Saxion Parttime School

De eerste zeven teamcoaches van Zorggroep Sint Maarten hebben deze week hun certificaat in ontvangst genomen na een intensief traject dat ze met goed gevolg hebben doorlopen bij Saxion Parttime School.

Om de zorg nog beter te maken en werk en studie en zelfontplooiing in de zorg nauwkeurig op elkaar af te stemmen hebben Zorggroep Sint Maarten en Saxion in het najaar van 2017 de handen ineen geslagen in een bijzonder leertraject op maat: teamleiders binnen Zorggroep Sint Maarten worden hierin opgeleid tot teamcoaches op hbo-niveau. 

Zeven teamcoaches hebben inmiddels alle acht modules in het maatwerktraject met succes afgerond. Deze modules varieerden van bewustwording van de bedrijfsmatige en financiële kant van de organisatie tot het ontwikkelen van hbo werk- en denkniveau dat nodig is voor het uitoefenen van de functie van teamcoach. Daarnaast heeft iedere teamcoach binnen het traject een eigen coach gekregen van Saxion die hen coachte op hun houding en gedrag om de teams optimaal te ondersteunen. 

Naast de zeven teamcoaches die het hele leertraject hebben doorlopen, zijn er diverse teamcoaches die al meerdere modules met succes hebben afgerond. Iedereen heeft geleerd! Zorggroep Sint Maarten en Saxion kijken niet alleen terug op een prettige en succesvolle samenwerking, maar kijken ook samen vooruit naar een vervolg.

Zo gaat Saxion Parttime School helpen bij de scholing van medewerkers op het gebied van het continue verbeteren van processen en wordt er coaching aangeboden. Daarnaast heeft Zorggroep Sint Maarten de afgelopen maand geholpen bij de visitatie ten behoeve van de accreditatie van de deeltijdopleidingen van Saxion Parttime School. 

Op de foto van links naar rechts:  Teamcoaches Bertine Kamst, Marije Leferink, Maurits Schreurs, Brigitta Hampsink, Vera Wijlens en Marloes Landeweer. Op de foto ontbreekt teamcoach Brenda Spenkelink
 

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud