Chirunning workshop trainers Iphitos groot succes

Chirunning workshop trainers Iphitos groot succes

Op zaterdag 7 september hebben de hardlooptrainers van AV Iphitos deelgenomen aan een workshop Chirunning onder leiding van Ninke van de Kooy, die daarvoor speciaal naar de trainingslocatie in Losser is gekomen.

Zwaartekracht 

Chirunning is een looptechniek die door Iphitos momenteel niet wordt gebruikt in haar trainingen. Het is een een techniek waarbij optimaal van de zwaartekracht gebruik wordt gemaakt en die goed past in programma van blessurevrij hardlopen. Ninke heeft de principes van Chirunning uitgelegd waarna er op de baan is gestart met het aanleren van de juiste basishouding, het optillen van de enkels, de manier van voorover hellen om vooruit te komen en de juiste armtechniek.

Techniek

Daarna werden alle nieuwe theorieën gecombineerd en konden de trainers aan de slag met versnellen en (loop)ritme. De aangeleerde techniek werd op beeld vastgelegd en gezamenlijk geanalyseerd. Het was voor de Iphitos trainers een enerverende, gezellige maar vooral leerzame dag. De leden van de vereniging zullen ongetwijfeld bepaalde aspecten van deze looptechniek in de komende weken ervaren.

Auteur: Theo Kip
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud