Cadeau voor de Verjaardagsbox

Cadeau voor de Verjaardagsbox

De Tafelronde 186 Losser viert haar eigen jubileum door uit te delen. Dit jaar viert de Tafelronde 186 Losser het 20-jarig bestaan. Dit is voor hen de aanleiding om eenmalig drie goede doelen te steunen dit jaar. Een lokaal, nationaal en internationaal doel.

Geen cadeau

Vrijdagavond 22 maart is er een cadeau gebracht aan het lokale doel, de verjaardagsbox Losser. Deze organisatie zorgt er voor dat alle kinderen hun verjaardag kunnen vieren. Dit is niet voor ieder kind weggelegd. Het lijkt zo gewoon een traktatie voor je klasgenootjes als je jarig bent. Er zijn gezinnen in onze gemeente Losser waarvoor dit niet even makkelijk is, vertelt Miriam Verhoeven (vrijwilliger verjaardagsbox). Sommige kinderen die niet kunnen trakteren worden ziek gemeld op school op hun verjaardag. Dit om de kosten van een traktatie rondje in de klas uit te sparen. Denk je eens in ben je jarig en je kunt niet trakteren, geen cadeau en geen extra’s thuis, dit zou toch een van de leukste dagen van het jaar moeten zijn voor een kind. Helaas is dit niet voor elk kind zo.

Voor die kinderen is er de verjaardagsbox Losser. Ze maken het mogelijk dat ieder kind zijn-haar verjaardag kan vieren.Een kleine organisatie die draait op 8 vrijwilligers. In 2017 is er in Oldenzaal gekeken hoe de verjaardagsbox daar georganiseerd is. Met deze informatie en wetende dat er in Losser ook kinderen zijn die geen verjaardag kunnen vieren is er gestart. De kinderen die geen verjaardag kunnen vieren worden aangemeld via een consulent van de gemeente, maatschappelijk werk, IB’ers van school, kinderopvang de voedselbank en stichting Leergeld. Het eerste jaar zijn er 55 boxen aangevraagd en uitgedeeld. Dit jaar zijn er 128 boxen aangevraagd. De box is een versierde doos vol met slingers, ballonnen, traktaties voor de school, iets lekkers voor thuis en een cadeautje voor de jarige.

Cheque voor 100 boxen

De mannen van de Tafelronde 186 Losser steken de handen uit de mouwen. Ze komen een cheque brengen die het mogelijk maakt om 100 boxen te vullen. Dit is welkome aanvulling op de al bestaande lokale sponsoring. De mannen hebben uit meerdere aanmeldingen dit jaar gekozen voor de verjaardagsbox. Alex Jan Barends voorzitter van de Tafelronde 186 Losser vertelt “ het is voor veel kinderen gewoon dat je een cadeau krijgt op je verjaardag. Als je hoort dat dit niet voor alle kinderen kan dan draait je hart om. Veel van onze tafelaars zijn vader en kunnen zich goed voorstellen hoe het voor een kind moet zijn als je geen verjaardag kunt vieren. Daarom is dit jaar gekozen voor de verjaardagsbox Losser.”

Mannen versieren

Naast het aanbieden van de cheque moeten de handen uit de mouwen. Er staan 100 boxen klaar om versierd te worden. De verf, kwasten, papier en scharen liggen klaar in de Meester Snelschool. De dames en heren van de verjaardagsbox zijn blij verrast met de creatieve mannen. Het ene na het andere kunstwerk staat binnen no-time op de box. De stemming zit er goed in. De Tafelronde 186 Losser is een enthousiaste en actieve club met als doel om de onderlinge vriendschap te bevorderen, kennis, ervaringen en meningen veelvuldig uit te wisselen en zo bijdragen te leveren aan de ontwikkeling en ontplooiing van alle leden. Een vereniging voor mannen in de leeftijdscategorie tussen de 25 en maximaal 40 jaar, waarna het lidmaatschap van de Tafelronde stopt. Ze organiseren een keer in het jaar een fundraising ‘Get Dirty for Charity’. Op een voormalig oud oefenterrein van het Duitse leger van 400 hectare kan er gereden worden met een eigen wagen of quads. Voor de deelname wordt een bedrag gevraagd en ‘s avonds is er een veiling. Met de opbrengst van deze fundraising worden de goede doelen gesteund.

2 doelen meer

Nationaal: Make-A-Wish Foundation vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige soms, zelfs levensbedreigende ziekte. Dit doel is in 2018 / 2019 het nationale goede doel van de Nederlandsche Tafelronde.
Internationaal: School in Tubli, India die in 2004 door onze Tafel al eens is ondersteund. Onderdeel van het Freedom Trough Education-project van de Nederlandsche Tafelronde.

Op zoek naar ruimte

Het is een zeer geslaagde avond. Toch hangt er een wolkje boven de verjaardagsbox organisatie. Hun locatie aan de Ravenhorsterweg moet wijken voor woningbouw. Ze zijn dan ook naarstig op zoek naar een nieuwe locatie om hun goede werk te kunnen voortzetten. Mocht u iets weten mail dan naar of bel 06-82 93 26 42

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud