Antiek- en brocantemarkt succes

Antiek- en brocantemarkt succes

Zondag 26 mei 2019 werd er een antiek- en brocantemarkt gehouden bij Erve Kraesgenberg te Losser. Mede door het prachtige weer trok deze markt veel bezoekers. De prachtige locatie geeft net dat beetje extra om het een sfeervol gebeuren te laten worden.

Brocante

Brocante is een vrij nieuw woord dat jaren geleden nog geen opgang deed. In oude woordenboeken zal je het niet vinden. In de wat modernere encyclopedie wordt gesproken over semi-antieke spullen. Twee jaar geleden werd er ook al een antiek- en brocantemarkt georganiseerd bij Erve Kraesgenberg. De kramen waren gevuld met mooie en verzamelbare objecten divers gebied. Dat varieerde van kleine meubeltjes, schilderijen, porselein tot mooie gebruiksvoorwerpen.

Andere bezienswaardigheden en activiteiten

In de smidse van de Böggelrieders waren twee smeden bij het vuur en het aambeeld aan het werk. De dames van Noald en Droad waren bezig met het vervaardigen van borduurwerken. Voor de kleintjes was er een springkussen. Ook was er een demonstratie op het weefgetouw, waar theedoeken werden geweven. Als extraatje was ook de bakspieker in bedrijf en bakte de bakker bolletjes. De organisatoren kunnen terugkijken op een zeer geslaagde markt.

Antiek- en brocantemarkt succes

Antiek- en brocantemarkt succes

Antiek- en brocantemarkt succes

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud