70 jaar lief en leed

70 jaar lief en leed

Echtpaar H. Koerselman en C.W.E. Koerselman-Rijnsburger 70 jaar getrouwd

Op zaterdag 6 april vierde het echtpaar H. Koerselman (95) en C.W.E. Koerselman-Rijnsburger (94) het feit dat zij 70-jaar geleden in het huwelijk traden. Samen met familie werd er op die dag een bezoek  gebracht aan Zutphen, zijnde de geboorteplaats van de heer Koerselman en tevens de stad waar het echtpaar de langste tijd van hun huwelijk hebben gewoond. Het werd een prachtige dag in de mooie hanzestad aan de IJssel waar het echtpaar zelfs werd verrast door een authentiek draaiorgel dat speciaal voor hen feestmuziek ten gehore bracht.

Dochter Ineke

Op maandag 8 april  bracht burgemeester Cia Kroon van Losser een bezoek aan het echtpaar. Onder het genot van een kopje koffie en een zelfgebakken tulband, kwamen de verhalen los. Dochter Ineke vertelt: “Onze ouders hebben elkaar op de ULO in Zutphen leren kennen. In deze stad zijn ze in 1949 getrouwd en daar zijn ook alle 6 kinderen geboren.Vader was als secretaris verbonden aan de arrondissementsrechtbank in Zutphen en moeder zorgde, zoals gebruikelijk in die tijd, voor het gezin.

Het gezin waar wij als kinderen opgroeiden was en is, een harmonieus gezin. Wij zijn met waarden en normen grootgebracht. Nog steeds is het zo dat we voor elkaar en anderen willen klaarstaan als dat nodig is. Iets waardevols dat onze ouders ons hebben meegegeven. We hebben allemaal de kans gehad om opleidingen te volgen die wij wensten en waar nodig hebben zij ons daarin altijd gestimuleerd en ondersteund.

Gelukkig hebben onze ouders hun hele leven lang kunnen genieten van een goede gezondheid.  Jammer was alleen dat vader de laatste 15 jaar aan een flinke gehoorstoornis leed, waardoor hij bijna niets meer kon horen. Terwijl de bekende ketens geen soelaas kunnen bieden, vonden wij bij audicien Lotterman in Glanerbrug ( zoals het hoort)  een vakman die vader zijn gehoor terug gaf. Dit was misschien wel het mooiste cadeau dat hij kort voor het feest heeft gekregen.

100 Familieleden

Onze ouders zijn in het bezit van 36 kleinkinderen en 35 achterkleinkinderen, Zo komen we op een familie van rond de 100 personen.Ondanks het drukke gezin heeft moeder altijd kans gezien om veel voor haar kinderen te naaien en te breien. Zelfs nu doet ze dit nog steeds, zij het als hobby. En dan is ze ook nog druk in haar grote tuin en moestuin. Vader leest veel en was vroeger een echte klusjesman.

Aangezien geen enkel kind meer in Zutphen woont, maar verspreid over het land, hebben ze op 80-jarige leeftijd de beslissing genomen naar Losser te verhuizen, waar de oudste en jongste dochter wonen. Mochten ze zorg nodig hebben dan kunnen er twee kinderen de zorg delen. Tot nog toe is de zorg minimaal en redden ze zich nog goed. Inmiddels wonen ze sinds 15 jaar met veel plezier in Losser, als mist vader de historie van zijn geboorteplaats Zutphen, bij tijd en wijle toch wel”.

 

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud