60 Jaar getrouwd 

60 Jaar getrouwd 

Op 23 december, 60 jaar geleden, zijn ze getrouwd voor de wet. Het kerkelijk huwelijk werd op 25 april 1960 ingezegend in de Mariageboortekerk in Losser. De bruiloft werd gevierd bij café Lippinkhof aan de Gronausestraat.

Om de feestvierders te vervoeren huurden ze een bus van Johan Lippinkhof. Op hun bruiloft speelde de toen in Twente wereldberoemde band Sang und Klang. Voor overdag was Appie Koop ingehuurd om de zaak op te vrolijken. Maar Appie Koop had een rustige middag want in café Lippinkhof stond een jukebox waar de gasten steeds een muntje ingooiden om de grote Duitse hit van toen, “Der Lumpensamler.” te draaien. 

Kermis

Riki Zuithof-Ekkelboom en Gerad Zuithof kijken nog steeds met plezier op de die dag terug. Riki is geboren aan de Oldenzaalsestraat tegenover de Steenfabriek in Losser. Gerard zag het eerste levenslicht aan wat nu de Goormatenweg heet in Overdinkel. Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet op de kermis in Losser. Uit het huwelijk zijn twee zonen geboren en ze hebben één kleindochter. Allemaal waren ze op de koffie in hun gezellige woning. Ook wethouder Harry Nijhuis was aanwezig om de groeten namens de gemeente over te brengen.

60 Jaar getrouwd 

Werk

Gerard was aanvankelijk textielarbeider bij de weverij Richtersbeek in Enschede. Later is hij in de metaal gaan werken bij W. Dijs, precisiewerk als magazijnmeester. Hij heeft echter niet veel geluk gehad met zijn gezondheid. Toen hij 29 was kreeg hij reuma en dat heeft hem zijn hele leven parten gespeeld. Door het medicijngebruik heeft hij ook problemen met zijn nieren. Daarnaast kreeg hij ook nog problemen met zijn ogen. Hij ziet maar bepaalde vlakken in zijn gezichtsveld. Hij is een liefhebber van FC-Twente. Riki zegt gekscherend dat hij de goal die gemaakt wordt pas ziet in de derde herhaling. Riki heeft ook 10 jaar in de textiel gewerkt. Dat was in Enschede bij Textiel Scholten aan de Haaksbergerstraat. Haar grote hobby is borduren. Volgens Gerard kent haar creativiteit op dat gebied geen grenzen. 

Lintje

In april 2017 werd aan Gerard voor zijn verdiensten als redactielid van het maandblad “Het Drieluik” van zorggroep St. Maarten, bestuurslid en 2e secretaris. bij de Reumapatiëntenvereniging, afdeling Oldenzaal, taalmaatje Nederlandse taalles bij Vluchtelingenwerk, afdeling Losser en de vieringen bij parochie St Martinus opnemen met kerkradio, een lintje uitgereikt.

Optimisten

Ondanks de ongemakken van in een rolstoel zitten en niet goed kunnen zien zijn ze erg optimistisch. Gerard zegt dat hij het aan Riki te danken heeft dat hij er nog is. Riki leest hem elke morgen de krant voor en daar is ze ongeveer een uur mee bezig. Maar ze doet het graag en zegt ook dat optimistische instelling het leven een stuk aangenamer maakt.

60 Jaar getrouwd 

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud