2e Editie van Dorpsquiz De Lutte

2e Editie van Dorpsquiz De Lutte

Vorig jaar werd voor de eerste keer Dorpsquiz De Lutte georganiseerd

Chaotische fantastische avond

Zowel de organisatie als de deelnemers wisten bij deze allereerste editie niet precies wat ze konden verwachten. Het werd uiteindelijk een chaotische, maar fantastische avond waar nu nog steeds over wordt gepraat. Vanwege dit enorme succes kon de organisatie niet anders dan het organiseren van een tweede editie. Op vrijdagavond 28 juni gaat het gebeuren: Dorpsquiz De Lutte 2019.

Avondvullende quiz

Dorpsquiz De Lutte is een avondvullende quiz, waaraan de deelnemers in een team meespelen. Een team bestaat uit minimaal vijf personen en kent geen maximum aantal leden. Jong en oud kan deelnemen aan de Dorpsquiz. Sterker nog, het is erg verstandig om ervoor te zorgen dat alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn binnen een team. Alleen op die manier is er een kans dat een groot deel van de vragen en opdrachten opgelost wordt.
Bij de start van de Dorpsquiz ontvangt de teamcaptain een quiz map. De teamcaptain neemt deze quiz map mee naar een zelfgekozen uitvalsbasis, bijvoorbeeld de woning van één van de teamleden, een kroeg of een sportkantine. Het is belangrijk dat deze basis strategisch gekozen wordt, want voor het vinden van antwoorden is er veel toegestaan. Je mag googelen, je mag boeken nazien, je mag iedereen bellen die je kent en je mag op locatie gaan kijken. Dat wat binnen de regels van ons wetboek valt, dat mag!

Uiteenlopende vragen en opdrachten

De quiz map bevat een groot aantal erg uiteenlopende vragen en opdrachten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Er komen ingewikkelde hersenkrakers voorbij, kennisvragen met veelal een Lutters tintje en vragen waarvoor je op locatie moet gaan kijken. Maar er zitten ook ludieke opdrachten in, waar de organisatie op dit moment nog niet te veel over los kan laten. In de editie van vorig jaar moest ieder team een opgeblazen opblaaskrokodil inleveren, een PVC-buis van minimaal 5 meter lang en de teamcaptain moest verkleed als clown de quiz map komen inleveren.
Ook voor dit jaar heeft de organisatie weer hilarische opdrachten bedacht. Zo worden er op dit moment bij de plaatselijke supermarkt Spar Schreur bij iedere € 10,- aan boodschappen geheimzinnige letterkaarten weggegeven voor het Spar Spel. De organisatie noemt het gekscherend ‘het enige spel ter wereld waarbij niemand de spelregels kent’. Het is aan de deelnemers zelf om uit te zoeken hoe ze met deze kaarten punten kunnen verdienen.

Ook zijn er opdrachten die voor sommige deelnemers misschien wel net iets over het randje gaan. Zo was er vorig jaar bijvoorbeeld een opdracht waarbij één van de teamleden een wenkbrauw af moest scheren. Natuurlijk is er altijd de keuze om een opdracht niet uit te voeren en deze punten te laten liggen. Een lastige overweging als je meespeelt voor de winst, want wat doen de andere teams? 
Aan het einde van de avond dient de ingevulde quiz map weer ingeleverd te worden en kan er worden nagepraat bij de afterparty in de Vereeniging. En dan begint het grote wachten op de uitslag! De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Hellehondsdagen in de feesttent: Wie zijn de grootste slimmeriken van De Lutte? En wie gaan er af als een gieter?

Maximaal 50 teams

In deze tweede editie van de Dorpsquiz is er ruimte voor maximaal 50 teams. Binnen drie dagen was de inschrijving helemaal vol. Vanwege een afmelding is er nu opnieuw plek voor één team vrijgekomen. Wil je dus alsnog mee doen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie via het contactformulier op de website www.hellehondsdagen.nl.
Iedereen kan meedoen, jong en oud! Er is één voorwaarde: de teamcaptain moet minimaal 18 jaar oud zijn en in De Lutte woonachtig zijn. Kosten voor deelname bedragen € 25,- per team. Het totale inschrijfgeld vormt de prijzenpot. 

 

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud