Workshop graffiti in Overdinkel

Workshop graffiti in Overdinkel

Woensdagmiddag 4 juli was er, op het Dorpsplein in Overdinkel, tegenover ’t Trefhuus een workshop graffiti. Maar liefst 50 kinderen hadden zich aangemeld bij de organisatie voor deelname. De organisatie was in handen van Claudia Desmet en Kristel Nordkamp van Kidsday Kulturhus. Kidsday is een onderdeel van Fundament Losser. Op de kunstafdeling van ’t Trefhuus zaten 12 kleintjes hun naam op te sieren in een andere kunstvorm als graffiti.

Graffiti

Graffiti is een verzamelnaam voor afbeeldingen of teksten die op straat of op een andere min of meer openbare plaats met verf, verfstift (paint marker), inkt of krassen zijn aangebracht (Bron Wikipedia) Ankie Niehuis van “Bloem en Kunst” uit de Lutte gaf de workshop. Alle kinderen kregen van haar de instructie hoe ze hun eigen naam op een groot stuk papier konden plaatsen in de bekende graffiti stijl.

Succes

Het was een groot succes. De kinderen werden gegrepen door het toveren met verf. Het weer was geweldig voor deze activiteit en er waren gezonden hapjes en volop gezonde drankjes. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Nadat op allerlei manieren de basis voor het werkstuk was gespoten werden de sjablonen gesneden en op het werkstuk geplaatst. De meest mooie vormen en kleuren ontstonden en uiteindelijk was de naam van elk kind een kunstwerk geworden.

 

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud