Wintervogels in Nederland

Wintervogels in Nederland

Natuurfotograaf Leo Weijering stuurde ons ditmaal een serie foto’s van vogels die we allemaal deze winter in Nederland kunnen zien. 

Hierbij de volgende boodschap: “Zoals al bijna gebruikelijk hierbij weer een nieuwe serie foto’s van vogels die in Nederland voorkomen in de wintertijd. Tegenwoordig wordt er ook op de scholen steeds meer aandacht besteed aan de natuur. Zie projecten waarbij leden van Vogelwerkgroepen samen met scholieren voederhuisjes en vetbollen maken, zodat kinderen kunnen zien wat voor soorten vogels er in de tuin leven.
Ook is er dit jaar een schoolproject gestart met “Red de vlinder en de bij” waarbij de scholieren gewezen werd op het verdwijnen van bloemen in graslanden en bermen, waardoor de bijen en vlinders geen bestaansrecht meer zouden hebben. In heel Oost Nederland is men in overleg met boeren wegbermen en stukken braakliggend terrein gaan inzaaien met bloemen om het tij weer te keren.
Hopelijk heeft dit op langere termijn succes, want ook de insectenwereld is de laatste jaren verminderd met ongeveer 75%. Dit betekent ook dat meerdere vogelsoorten hier niet meer kunnen broeden en op lange termijn uit ons land zullen verdwijnen.
Met het project “Red de vlinder en de bij” zullen ook de insecten weer toenemen.”

Auteur: Harry Elsjan
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud