Volle bak bij Sterrengala in Losser

Volle bak bij Sterrengala in Losser

De Gaffel Aöskes kunnen tevreden terugkijken op het Sterrengala 2018. Alle kaarten waren verkocht en de avond verliep vlekkeloos. En er was zelfs een huwelijksaanzoek.

Presentator Wim Meijerink praatte de avond vlot aan elkaar. De Orde van Verdienste ging dit jaar naar Femie Veldhuis waar over je meer leest in dit artikel.

De Twentse band Enorm opende met een aantal stevige nummers waarmee de stemming er nog niet echt in kwam. Maar de zangers van New Timeless wisten het grote publiek wel op te zwepen. Met hun liedjes uit de jaren 70 en 80 sloeg de stemming om en veranderde het publiek in een swingende menigte.

Ook de dames van Die Rote Husaren uit Duitsland oogsten veel lof met hun perfecte optreden dat goed paste in dit carnavals gala. Zo ook was de keuze voor de duitse zangeres Christina Hein een schot in de roos. Met Engelstalige nummers en Duitse schlagers wist ze het publiek te raken en aan het swingen te krijgen.

Enorm kwam nog een aantal keren terug en verzorgde ook de slot act. Indruk maakte de band samen met de Oldenzaalse sopraan Karin Hertsenberg toen het lied Barcelona van Queen werd gezongen. 

Maar ook de Martini Wichter gaven een leuke show en het Prinsencollege voegde een sfeervol carnavalstintje toe aan het hele gebeuren.

O’g3ne

OG3NE was de topact van de avond en de zussen Lisa, Amy en Shelley stelden niet teleur. Het was een perfect en swingend optreden waar het publiek zichtbaar van genoot.

Huwelijksaanzoek

Een bijzonder moment was het huwelijksaanzoek dat tijdens het galaprogramma op het podium werd gedaan. Een jonge romantische man ging op de knieen om zijn geliefde ten huwelijk te vragen. En ze zei ja.

John Slag

Een ander bijzonder moment was voor John Slag, beheerder van sporthal de Fakkel. Hij werd in het zonnetje gezet voor zijn grote inzet voor het sterrengala en ook omdat het de laatste keer zal zijn dat hij in deze functie betrokken zal zijn.

Sinds 1972

Het is in carnaval vierend Losser niet meer weg te denken; Het Gaffel Aöskes Sterrengala dat al sinds  1972 ieder jaar wordt georganiseerd in Losser door de Galacommissie en een grote groep vrijwilligers. 

De Galacommissie kan terug kijken op een geslaagde avond en Losser kan zich al weer verheugen op het volgende Sterrengala. Achter de schermen is de Galacommissie alweer druk aan het werk voor het Sterrengala 2019 en ze proberen het succes van dit jaar te evenaren.

Fotografie: Luuk Belderink en Wouter Huisman


Bekijk de reacties op Facebook en reageer zelf ook:

Auteur: Peter Langela
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud