Succesvolle Open Dagen bij De Twentse Zorgcentra

Succesvolle Open Dagen bij De Twentse Zorgcentra

Donderdag 15 maart was de Open Dag van De Twentse Zorgcentra op locatie de LosserHof. Iedereen kon komen zien en ervaren hoe wij ons doel dat ‘iedereen zoveel mogelijk kan doen waar hij of zij blij van wordt’ proberen te realiseren.

Opleiding 

Tussen 14.30 en 20.00 uur waren er drie informatiebijeenkomsten in het Ontmoetingscentrum. Deze waren vooral gericht op mensen die een opleiding willen volgen. Daarnaast waren er rondleidingen over het terrein van de LosserHof, waarbij o.a. een woongroep en een dagbestedingslocatie werden bezocht. In totaal hebben een kleine 100 geïnteresseerden in het BBL-traject de informatiebijeenkomsten bezocht. Zij kunnen vanaf 15 maart solliciteren voor een leerwerkplek binnen de organisatie.

Daarnaast was er woensdag 14 maart een zeer druk bezochte Open Dag bij de Groenderij in Almelo. Bij de Groenderij staan leren, werken en activeren voorop. Bijzonder talent krijgt dan ook alle ruimte om zich als hovenier, houtzager, kweker, of facilitair medewerker te ontwikkelen. Tevens kunt u er terecht voor brandhout, tuinonderhoud en seizoensproducten.

Tenslotte was gisteren de Open Dag bij Het Midden in Vriezenveen. Het Midden is een mooie werkplek voor mensen met een (verstandelijke) beperking en/of grote afstand tot de arbeidsmarkt en is gevestigd op het terrein van voetbalvereniging DOS’37 uit Vriezenveen. Het was een geslaagde dag! Zowel de Groenderij als Het Midden zijn onderdeel van De Twentse Zorgcentra.

De Open Dagen waren in het kader van de landelijke Week van Zorg en Welzijn van 12 t/m 17 maart 2018. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Het thema van 2018 is ‘Maak kennis met kunde’.

 

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud