Sterrengala

Sterrengala

Het is in carnaval vierend Losser niet meer weg te denken; Het Gaffel Aöskes Sterrengala dat al sinds  1972 ieder jaar wordt georganiseerd in sporthal de Fakkel in Losser. Maar ook in de jaren daarvoor werd reeds een gala georganiseerd in de voormalige Vereniging in Losser. Grote artiesten als Lee Towers, Anita Meijer, Jannes, Peter Koelewijn, Andre Hazes en Arne Jansen maakten hun opwachting in de Losserse Poptempel.

Weergaloze feestavond

Jaar in jaar uit, draait een enthousiaste groep vrijwilligers een weergaloze feestavond in elkaar. Met vaste optredens van de Martiniwichter, de uitreiking van de orde van Verdienste en het binnenhalen van de prins van Losser, aangevuld met de crème de la crème van de nationale en internationale artiestenwereld, heeft het gala vaste voet gezet in het carnavalsfeest in de gemeente Losser.

De carnavaleske optredens deden het altijd goed op het gala; Zo waren er optredens van danskorpsen uit Duitsland en waren er de optredens van diverse commissies van de Gaffel Aöskes die de handen op elkaar kregen. Toch is sinds de verhuizing naar de Fakkel niet echt sprake van een traditioneel gala met bijvoorbeeld buutreedners. De omvang van de zaal maakt dat deze acts niet helemaal goed overkomen. Daarom is in de afgelopen jaren gekozen voor een attractief programma met een carnavaleske inslag. Een avond voor iedereen!

Sterrengala 2018

Ook in het jubileumjaar van de Gaffel Aöskes wordt er weer een Sterrengala georganiseerd, met artiesten als O’G3ne, de band E-norm en Christina Hein is een spetterende avond gegarandeerd. Voor deze avond zijn nog enkele kaarten te koop bij Primera Marcel aan de Bernhard Leurinkstraat 5 in Losser

Toekomst

Zoals het er nu naar uitziet wordt de sporthal in 2018 vervangen door een nieuwe hal, dit betekent dat de volgende editie in 2019 zal moeten uitwijken naar een andere locatie. De commissie is al druk bezig om te kijken naar een geschikte locatie voor de ruim duizend bezoekers die het gala gemiddeld. Doel is om uiteindelijk in 2020 terug te keren in de sporthal in Losser en ook in de nieuwe sporthal een weergaloos feest te organiseren!

 

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud