Patiënten praten met succes 5 jaar mee in Losserse huisartsen praktijk

Patiënten praten met succes 5 jaar mee in Losserse huisartsen praktijk

U kent ze wel die zondagen met druilregen, kil weer en vroeg donker en meestal zeggen we dan, bah wat een rotweer, maar anderzijds heeft het ook zeer zeker zijn charmes thuis te genieten van een comfortabele omgeving en warmte. Het zijn dan ook van die dagen waar je de gedachten even zijn vrije gang kunt laten gaan.

Het is dan ook voorjaar 1984 en je komt in Losser om te werken en te wonen, dan hebt je een huisarts nodig, je zoekt in de Gemeente Gids naar huisartsen kiest er een uit en laat je inschrijven en je hebt een huisarts, klusje geklaard zou je denken, maar niets is minderwaar, je zou maar het pech hebben, jouw inziens, bij een verlicht despoot te hebben ingeschreven, nee want je wilt een huisarts die naar je luistert, je wilt een arts die benaderbaar is een arts waar je vertrouwen in hebt, je steun en toeverlaat ook in de moeilijkste eind fase van je leven.

Maar wat ik vooral ook zocht was een vooruitstrevende arts, zowel medisch als organisatorisch. En gelukkiger wijzer vond ik zo’n arts in Losser, Dr. Ton Boermans kritisch maar ook vernieuwend, en sinds 2012 door de Nederlandse Huisartsen Genootschap  gecertificeerd. 5 jaar geleden ontstond dan ook het bijzondere fenomeen ‘Patiëntenraad Huisartsenpraktijk Boermans’ met als doelstelling drempelverlagend te werken.

En na 5 jaar kunnen we ook zeggen het werkt succes vol, het werkt zelfs tweezijdig, de patiëntenraad wil graag de gehele gang van zaken van de praktijk bespreken er is dan ook geen onderwerp dat niet aan de orde kan komen, anderzijds wil de Huisartsenpraktijk Boermans met raad en daad weten wat verwacht de cliënt van ons en zo kunnen we samen de dienstverlening aanpassen aan de huidige tijd. We leven in een informatiemaatschappij en de mensen willen meer en meer weten.

De tijd dat de huisarts alles bepaalde is voorbij, aldus Dr. Ton Boermans. De patiëntenraad bestaat inmiddels uit 11 leden die de 3600 cliënten van de Huisartsenpraktijk Boermans vertegenwoordigen, het streven van de patiëntenraad gaat dan ook uit naar 4000 cliënten om de continuïteit van praktijk tot in de verre toekomst te kunnen waarborgen. Huisartsenpraktijk Boermans heeft inmiddels een breed netwerk en nauwe samenwerking met diverse disciplines en er is dan ook regelmatig Multi Disciplineer Overleg.

We zijn als Patiëntenraad dan ook ontzettend trots om in dit eerste Lustrum te hebben mogen bijdragen aan de dienstverlening van de huidige tijd van Huisartsenpraktijk Boermans en dat willen we ook in de toekomst als patiëntenraad.

Wim van Harte
Lid van de Patiëntenraad Huisartsenpraktijk Boermans

Auteur: Wim van Harte
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud