Oliebollentoernooi  

Oliebollentoernooi  

In december 2017 werd een oude biljart traditie in ere hersteld, namelijk het Oliebollentoernooi bij Grand-Café Smit, georganiseerd door BC d’ Oale Toorn.

Het toernooi werd een groot succes en het was dan ook logisch dat het in 2018 een vervolg zou krijgen. Omdat zich nog meer deelnemers hadden ingeschreven dan vorig jaar, werd al eind november begonnen met de voorrondes, die op zaterdagmiddag/avond werden gespeeld. 

Vier poules

In vier poules werd gestreden om de eerste twee plaatsen die uiteindelijk recht gaven op een plek in de grote finale op donderdag 27 december. Alle spelers moesten in 3 verschillende disciplines (libre, bandstoten en driebanden) een van tevoren bepaald aantal caramboles maken. Het leuke daarbij is dat ook mensen die geen “natuurtalent” zijn een kans maken de finale te bereiken. Gezelligheid was troef op deze zaterdagen. 

Finale  

Voor de finale avond op donderdag 27 december plaatsten zich uiteindelijk 8 biljarters, t.w. Martin Boerrigter, Herman Eulderink, Ben Even, Frans Even, Herman Kok, Henri Kok, Marcel Kok en Michel Swennenhuis.  

Shoot outs

Na een aantal zeer spannende wedstrijden, waarbij het verschil soms heel klein was (de halve finale tussen Ben Even en Henri Kok werd zelfs via “shoot outs” beslist) plaatsten zich uiteindelijk Henri Kok en Frans Even voor de grote finale die rond de klok van elf uur werd gespeeld. Laatstgenoemde nam al snel een flinke voorsprong, maar Henri Kok gaf zich niet gewonnen en kwam uitstekend terug, waardoor het nog behoorlijk spannend werd. Toch was het Frans Even die uiteindelijk de partij naar zich toe trok en daarmee voor de tweede keer op rij de wisselbeker in ontvangst mocht nemen van voorzitter Martin Boerrigter. Al met al was het een zeer geslaagd Oliebollentoernooi, waarin fanatiek gespeeld werd, maar waarbij toch vooral de gezelligheid het belangrijkste was.  

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud