Muzikale flasmob groot succes

Muzikale flasmob groot succes

600 muzikanten verzamelden zich vanmorgen voor het ’t Lossers Hoes. Van groot naar klein laten van zich horen.

Groot muziek spektakel

Op woensdag 11 april was er een geregisseerde flashmob voor ’t Lossers hoes in Losser. Op het plein voor het ’t Lossers Hoes was een groot muziek spektakel. Vol enthousiasme laten de leerlingen horen wat er al geleerd is op dit vroege tijdstip. De toeshouwerschouwers waren blij verrast met deze vrolijke noot in de vroege morgen. 

De 600 kinderen uit de groepen 4 t/m 8 van de basisscholen uit Losser lieten horen wat zij hebben geleerd tijdens de muzieklessen op de basisschool. De begeleiding was in handen van de docenten muziekonderwijs van stichting Fundament. Loco-burgmeester Joop Hassink was één van de vele luisteraars!

Speciaal voor de gemeente Losser is er een leerlijn muziek geschreven. Wat deze leerlijn bijzonder maakt is dat deze duurzaam is ingericht. Niet alleen de kinderen krijgen wekelijks muziekles, hun eigen groepsleerkrachten worden tevens geschoold in het geven van muziekles. Eén van de eerste projecten in Nederland in deze vorm en daarmee een echt goed voorbeeld.

Project en doel

Een duurzame doorgaande leerlijn muziek voor de groepen 1 tot en met 8, passend bij de vraag van de basisscholen in de gemeente Losser die voldoet aan de TULE-doelen van het SLO. Groepsleerkrachten en vakleerkrachten muziek verzorgen samen het muziekonderwijs binnen de scholen waarbij muziek weer een prominente rol krijgt en waarbij er sprake is van kennisoverdracht. Door de deskundigheidsbevordering van de groepsleerkrachten wordt borging bewerkstelligd.

De doelstellingen van dit project zijn:

Plezier en ontwikkelingskansen van alle kinderen stimuleren

Kinderen kennis laten maken met muziekinstrumenten;

Stimuleren van de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen door het maken van muziek;

Kinderen via binnenschoolse cultuureducatie hun talenten laten ontdekken zodat ze door kunnen stromen naar kunstbeoefening buiten schooltijd;

Groepsleerkrachten en vakleerkrachten muziek leren van elkaar;

Deskundigheid bevorderen van zowel groepsleerkrachten, vakleerkrachten muziek en vrijwilligers;

 

 

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud