Musicaluitvoering voor basisscholen

Musicaluitvoering voor basisscholen

Vastenactie heeft ook dit jaar KISI, Kinderen zingen, gevraagd een musical op te voeren voor basisscholen in Nederland.

Pak je kansen

Op donderdag 15 februari mochten de Martinusschool, de Wegwijzer en de Verrekijker genieten van een schitterend optreden van kinderen voor kinderen. Het thema was “Pak je kansen”. De kinderen die zongen en acteerden hadden zogenaamd allemaal een handicap. De één sprak slecht, de ander had een stijf been en de hoofdrolspeler was blind. Deze jongen speelde dat hij door zijn handicap niets meer kon in zijn leven.

Door ‘circusartiesten’ werd hij op straat opgepikt en door hem te accepteren zoals hij was, kreeg hij weer zelfvertrouwen. Hij werd in hun circus opgenomen en ze leerden de ‘blinde jongen’ een act om op te treden. Hij leerde blind over een smalle balk te lopen. Zo kreeg zijn leven weer een doel, hij kon weer meedoen. In de finale presenteerden de jongelui een prachtige circusvoorstelling, en dat alles met mensen met een handicap.

Vastenactieproject in Zambia

Pak je kans, want je kunt het. Na de voorstelling werd door Vastenactiemedewerkster Angelique Steysel, uitleg gegeven over het Vastenactieproject in Zambia. Kinderen die daar door Zusters van de Heilige Harten worden opgevangen. De zusters hebben voor de kinderen voeding, lesmateriaal en speelgoed nodig en hiervoor gaan zich alle katholieke basisscholen in Losser en Overdinkel inzetten. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals sponsorlopen, fancy fairs, of er worden voor een kleine vergoeding klusjes gedaan. Samen staan de scholen ook nu weer sterk voor onze landelijke Vastenactie. Succes allemaal en dank jullie wel voor jullie inzet.

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud