Koninklijke onderscheiding voor de heer Schoolderman

Koninklijke onderscheiding voor de heer Schoolderman

Vandaag, vrijdag 12 oktober, heeft de heer Arend Jan Schoolderman een Koninklijke Onderscheiding ontvangen en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Afscheid 

Cia Kroon, burgemeester van Losser, reikte de onderscheiding uit tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid als Tandarts Bijzondere Tandheelkunde. De uitreiking vond plaats in het auditorium van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede.

De heer Schoolderman werd in het bijzijn van zijn vrouw, familie, bestuur van het MST en vele collega tandartsen, tijdens het afscheidssymposium “Toekomstgerichte anesthesiezorg in de Bijzondere Tandheelkunde”, door een aantal sprekers met veel waardering toegesproken. Hij werd bedankt voor zijn jarenlange werkzaamheden binnen de bijzondere tandheelkunde.

Dhr. Schoolderman studeerde in 1975 af als tandheelkundige. Het jaar daarop opende hij het Tandheelkundig Centrum Lutterstraat te Losser. Daarnaast was hij van 1980 tot juli 2018 werkzaam als tandarts-angstbegeleiding en tandarts-gehandicaptenzorg bij het Medisch Spectrum Twente te Enschede. Hij was de grondlegger van het Centrum Bijzondere Tandheelkunde in Twente. Daarmee heeft hij pionierswerk verricht om tandheelkundige zorg voor mensen met een beperking in Nederland op te richten.

Naast zijn carrière in de tandheelkunde heeft de Dhr. Schoolderman zich actief ingezet voor de Losserse gemeenschap. Van 1989 – 1996 was hij voorzitter van het schoolbestuur van de Meester Snel school in Losser.  Vanaf 2011 tot heden is hij voorzitter van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Losser. Ook vervulde hij in de jaren 80 een rol als leider van het jeugdwerk voor de Protestantse Gemeente Losser.

 

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud