KBO – Overdinkel viert op grootse wijze 60 jarig jubileum.

KBO – Overdinkel viert op grootse wijze 60 jarig jubileum.

Op 22 augustus hoopt de Overdinkelse afdeling van de KBO afd. Overdinkel haar zestig -jarig bestaan te vieren.

Willem Drees

Op 22 augustus hoopt de  KBO, afd. Overdinkel, haar zestig -jarig bestaan te vieren. De KBO is ontstaan in een tijd, die niet te vergelijken is met de huidige tijd. Het was een tijd dat de ouderen, die na een zwoegend leven, meestal in de textielindustrie, nog even konden genieten van de net ingevoerde AOW. Ze waren Willem Drees dankbaar, want na zesdaagse en 48 urige werkweek, en een week vakantie, hadden ze, als ze 65 jaar waren nog even de tijd om van de ingevoerde AOW te genieten, want zo oud werd men in die jaren nog niet.

De vitale ouderen van nu waren toen de jongeren. Ze zaten nog op de jongens/ meisjes school of waren via de ambachtsschool/ huishoudschool net aan hun werkzame leven begonnen. Het was de tijd, in 1958, dat enkele ouderen in het dorp zagen, dat er wat georganiseerd moest worden om voor de ouderenbelangen op te komen. Overdinkel, dat in die tijd nog sterk verzuild was, kende toen nog een duidelijke driedeling.

Hoe is het nu

Van de verzuiling merk je steeds minder, als die al niet grotendeels verdwenen is . De KBO afd. Overdinkel is uitgegroeid tot een organisatie waarin iedereen zich thuis voelt, en ondertussen behoort tot een van de  grootste organisaties van het dorp. Veel wordt er voor de senioren georganiseerd. Naast de gebruikelijke spel- en bingomiddagen zijn er de soos middagen, waarin bepaalde thema’s centraal staan, de fiets- en wandeltochten en de excursies. Iedere week is er wel een activiteit!  Daar waar hulp gevraagd wordt qua belangenbehartiging springt het bestuur graag bij.

Jubileumviering

En dan nu de groots opgezette jubileumviering, dat mede mogelijk is gemaakt door een groot aantal sponsoren. Voor dit feest moet men noodgedwongen uitwijken naar een zaal in Losser, omdat er in Overdinkel geen accommodatie is die 250 personen, het huidige aantal leden, kan herbergen. Maar liefst 160 leden, hebben zich aangemeld. De festiviteiten zullen op woensdag 22 augustus vanaf 13.45 plaatsvinden in café Heijdemann aan de Smalmaatstraat in Losser. Het grootste deel van de dag  zal een informeel karakter hebben. Alle leden zijn van harte welkom. Bent u slecht slecht ter been? Laat het weten, dan wordt u opgehaald met de nieuwe elektrokar die in Overdinkel zijn intrede doet.

 

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud