Judoka's uit Losser succesvol op de mat in Lent

Judoka's uit Losser succesvol op de mat in Lent

Afgelopen zaterdag kwamen onze jeugdjudoka’s in actie op de tatami in Lent, tijdens het 35e Laauwiktoernooi.

In het eerste blok mocht Nils Huisman het spits afbijten. Hij won zijn partijen allemaal en kwam daardoor op een verdiende eerste plaats. In het tweede blok was het de beurt aan Finn Timmers. De eerste wedstrijd verliest hij op scheidsrechter beslissing. 

De tweede wedstrijd scoort hij een Waza-ari, maar verliest hij op een Ippon. De derde wedstrijd Wint hij op aanvallend judo en de tegenstander kreeg een shido omdat hij continue een nekklem deed. De vierde wedstrijd Wint hij op Ippon door houdgreep. En de laatste wedstrijd wint hij op Ippon door houdgreep.  Hij heeft echter nét één punt minder dan degene die 3e wordt en behaalt een mooie 4e plaats! In het derde blok is het de beurt aan Sem ter Bekke. Hij weet door aanvallend en sterk judo te laten zien 3 partijen te winnen met een ippon en 1 partij met een waza-ari gevolgd door wen houdgreep. Sem neemt het Goud mee naar Losser.

Ook was er het DK teamtoernooi in Markelo. Job Riesewijk en Jesse ter Bekke hebben het goed gedaan, beiden stonden in een combi team met thag/hantei/Nippon. Job die met zijn 43kg in de +42 zat moest goed buffellen om tegen de veelal 50kg wegende judoka’s niet overrompeld te worden, hij kwam wat kilo’s te kort en dat maakte het erg zwaar. Zij hebben met het team uiteindelijk 1 wedstrijd gewonnen, 1 nipt verloren en de ander vier wedstrijden met wat grotere verschillen verloren.

Voor een jong team met 1 missend gewicht hebben ze zeer sterk judo laten zien. Jesse, die in het 2e team zat in de -15 heeft uiteindelijk 2 van de 4 partijen gewonnen. Het team won uiteindelijk van het combiteam 1 waardoor ze de 3e plaats hadden veroverd. Helaas verloren ze ook nipt van sjo met 2-3 (latere nummer 1). Wanneer ze deze hadden gepakt hadden ze er een 2e plaats en vervolg naar het NK uitgehaald.

Auteur: Peter Langela
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud