Jubilarissen bij Concertvereniging Sempre Crescendo

Jubilarissen bij Concertvereniging Sempre Crescendo

Het afgelopen najaarsconcert van Concertvereniging Sempre Crescendo was een succes te noemen. Met twee jubilarissen die samen staan voor 100 jaar lidmaatschap.

Saxofoonkwartet Kras

Het publiek werd verwelkomd door de warme klanken van het saxofoonkwartet KRAS. Toto, Queen, Deep Purple maar ook meer klassieke werken als “Over the Rainbow” gaven het publiek alvast een voorproefje voor wat hen nog te wachten stond.

Met het thema “de Zee” werd het publiek meegenomen naar een poëtisch werk “The Ancient Mariner” dat geschreven is als muziek onder een lang gedicht. Voorzien van beelden kon de luisteraar zich wanen op een oud schip dat over de oceaan vaart. Ook bij het nummer “Rainbow Warrior” dat zijn naam ontleend aan een voormalig schip van Greenpeace, kon de luisteraar zich de gruwelijkheden van de walvisjacht verbeelden.

40 en 60 jaar lid

Na een korte pauze werden er twee leden en hun partners in het zonnetje gezet vanwege hun verenigingsjubileum. Marco Bosma ontving uit handen van voorzitter Henk Filipsen de versierselen die horen bij een lidmaatschap van 40 jaar, een cadeau namens de vereniging en een bos bloemen voor zijn partner. De andere jubilaris, Gosse Fraterman, ontving versierselen die horen bij een lidmaatschap van maar liefst 6o jaar! Ook hij ontving van de vereniging een cadeau en een bos bloemen voor zijn partner. Na de lovende woorden werd voor beide jubilarissen een muziekstuk ten gehore gebracht. De mars Punjaub en Moments for Morricone.

“Clouds” na het publiek qua beeld en geluid mee naar diverse wolkensoorten. De cumulus wolken, schapenwolkjes en donderwolken.

Als klapper van de avond begeleidde het orkest zangeres Jamie Hauber bij het bekende nummer “de Zee” dat ooit vertolkt werd door Trijntje Oosterhuis.

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud