Im Herzen nur die Blasmusik….

Im Herzen nur die Blasmusik….

Sandra Tiethoff, een van de bestuursleden van de stichting Breughel schrijft elke week een blog voor Hallo Losser

Grenslandkapel

De Grenslandkapel verzorgt al jaren succesvolle feestavonden, concerten en frühshoppens in binnen- en buitenland. Deze kapel geniet internationaal grote bekendheid en behoort absoluut tot de top van de Nederlandse blaaskapellen. De Grenslandkapel staat voor kwaliteit en gezelligheid. Al jaren kunnen wij genieten van het Grenslandkapel op zondagmiddag. Fans komen van ver en de eerste vragen zijn al binnen gekomen waar, wanneer en hoe laat ze optreden.

Zij brengen ons weer in Oostenrijkse sferen. En wie naar Oostenrijk op vakantie is geweest krijgt gelijk weer heimwee naar dit mooie land. Ik dus… als echte Oostenrijk fan… Die prachtige bergen, die heerlijke muziek, maar ook die mooie kleding. Nu kunnen wij die bergen niet naar Losser halen, want we hebben natuurlijk onze eigen Zandbergen. Maar de muziek hebben wij door het Grenslandkapel en de kleding komt ook naar Losser.

Kramenspecialist

Onze krameriespecialist Jeroen Lubbers regelt alle stands en kraampjes op de Brueghel. Samen met hem moest ik afreizen naar Deventer om kennis te maken met Raimon Strijdveen. Deze oud Lossernaar is bedrijfsleider van “het Goed” in Deventer. Samen met enkele medewerkster stond hij op de Bruegheliaans festijn met een kraam vol “trachterkledung”. Orginele Dirndljurken en lederhosen voor een prikkie. En die waren net aan te slepen. En dit jaar zijn ze er weer bij! Originele jurken en lederhosen voor een Spot prijs. Deze originele trachter kleding gaat een nieuwe bestemming krijgen in Losser. Jeroen en ik werden gelijk in deze kleding gehesen voor de foto en ja deze kleding zullen wij dragen op de zondagmiddag. Raimon, een man met visie en goede kennis van ondernemen weet er weer een beleving van te maken in Losser. Themadagen

Mijn gedachten dwalen al weer af. Krijg ik het toch voor elkaar dat wij themadagen introduceren? Vorig jaar was de roze zaterdag avond een groot succes dank zij Sylvia Grunder. Kunnen we nu officieel de zondagmiddag claimen als Tiroler zondag? Iedereen in trachterkeldung op het raadhuisplein. Mijn Tiroler kleding hangt al klaar. In mijn hoofd klinkt nu “Im herzen nur die Blasmusik” en “Sierra Madre”.

Grenlandkapel

Want wat zijn wij trots op onze hoogwaardige Grenslandkapel, waar wij als Bruegheliaans Festijn al jaren op kunnen bouwen. Ik ga nu de Schuhplattler dans nog oefenen. Deze oeroude Tiroler dans gaat vermoedelijk terug naar de 11de eeuw. Er mag geklapt en gestampt worden met de voeten en handen en waarbij soms acrobatische toeren worden uitgehaald. Het is duidelijk, ik heb nog veel oefening nodig. Of hou ik het toch maar bij het bekijken van de youtube filmpjes. De „ gute stimmung” zit er al in, dat is een feit! Bis Balt, Bis Brueghel! Die Blasmusik macht Froh!

Auteur: Ingrid Legters
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud