Geslaagde voorstelling Rommelpot

Geslaagde voorstelling Rommelpot

De voorstelling de “Gouden Theepot” is groot succes

Eerste voorstelling

Alle stoelen in de zaal van de muziekschool de Sleutel zijn vrijdagavond bezet. Iedereen wordt welkom geheten en het doek gaat open voor het toneelstuk de” gouden theepot”. Boer Willem Wolderink (Jan Peters) komt langzaam in zijn lange onderbroek uit de bedstee tevoorschijn. Jan Peters zet boer Willem Wolderink prima neer als een ziekelijke, aandachtvragende man die het vrouwelijk schoon niet schuwt. Hij is de vader van een dochter Aaltje (Leonie Peters) die het grote boerenspul gaat erven. Natuurlijk zijn er dan verschillende kapers op de kust om hier van mee te kunnen profiteren. Het verhaal om de erfenis en natuurlijk het vrouwelijk schoon word op een hilarische manier vertolkt. De lachsalvo’s zijn niet van de lucht. Het is een zeer geslaagde voorstelling. 

Ora et Labora

Dit hilarische verhaal speelt zich af op de welvarende boerderij ´Ora et Labora´ (bid en werk). De welgestelde ziekelijke boer Willem Wolderink (Jan Peters) heeft het werk niet uitgevonden en vertoeft meer in de bedstee dan op het land. Zijn ingebeelde kwaaltjes zorgen voor de nodige wrevel bij zijn hardwerkende dochter en enige erfgename Aaltje Wolderink (Leonie Peters), die samen met de oude trouwe knecht Hendrik Wassink (Sieb Meijer) de boerderij op de been houdt. Willem is niet vies van de drank en de met haar handel rondtrekkende wulpse Geeze Goezegat (Tiny Zwepink) voorziet hem regelmatig stiekem van foezel.

Aan vrouwelijke belangstelling heeft Willem geen gebrek, want na jaren van ruzie komt ook onverwachts de slimme doortastende buurvrouw Koba Melleart (Marietje Noordkamp) langs met haar immer nog vrijgezelle slome zoon Tinus (Willy de Paauw). De onwillige Tinus moet nu eindelijk maar eens voor het nageslacht zorgen.  Als plotseling de gehaaide projectontwikkelaar Bastiaan Wolf (Mark Welman) verschijnt met in zijn kielzog de geheimzinnige Russische Natasja (Tatjana Shelekhova), is het voorgoed met de rust gedaan. Ora et Labora valt in de uitbreidingsplannen van het dorp en er wordt een immense som geld geboden voor de verkoop.

Toeval

Toevallig verschijnen ook Willem´s bazige zuster Grada Perkhaan (Els Kwakman) en haar zwaar onder de plak zittende man Gijsbert (Gerard Beuvink) ten tonele. Wat voeren deze twee snoeshanen in hun schild? De van alle kanten opflakkerende hebzucht krijgt vervolgens eenieder in zijn greep en de dames gooien al hun charmes in de strijd om de gunst van de boer.

Kortom een kostelijke klucht met een verrassend einde.

Kaartverkoop telefonisch via Grady Benschop 053-5381489 of Jan Peters 053-5360769 of via de Facebookpagina; nadere info op www.derommelpot.nl.

 

 

Auteur: Ingrid Legters
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud