Eerste Notte Italiana in ’t Bölke groot succes

Eerste Notte Italiana in ’t Bölke groot succes

Er gaat zeker een vervolg komen aan Una Notte Italiana in ’t Bölke in Enschede. De eerste editie was een enorm succes. Bijna 500 bezoekers genoten van de Italiaanse sfeer, de heerlijke hapjes en de optredens van Gino Politi en DJ Gianni Esposito. Wat begon als een spontaan initiatief van de drie Italiaanse dames Gabriëlla Aloise, Gina Agus en de Losserse Bruna Poddi groeide uit tot één groot feest van herkenning, warmte, meezingen met de klassiekers tot dansen tot in de late uurtjes.

De reacties van enkele bezoekers spreken boekdelen

“Een super gezellig feestje met Italiaanse sferen op een toplocatie ’t Bölke! Wat hebben we genoten op dit super mooie feestje, georganiseerd door drie belle signore enthousiaste, gehuld in prachtige jurken met de kleuren van Bella Italia! Onder het genot van allerlei heerlijke Italiaanse lekkernijen werd er heerlijk gedanst en meegezongen op Italiaanse hits zoals Lasciatemicantare, Tiamo en Bella ciao. We zeggen: FINO AL PROSSIMO ANNO! “

Een andere bezoekster schrijft

“Zaterdag 20 oktober 2018. Vanavond gaan wij naar de Italiaanse avond in het Bölke. Gina, Gabriëlla en Bruna hebben het initiatief en de organisatie in handen genomen. Het is lang geleden dat er een Italiaanse avond was. Hun enthousiasme beloofde veel goeds. En dat werd het ook. De ontvangst bij het Bölke was hartverwarmend. Het leek wel een reünie. Begroetingen op zijn Italiaans. Een kus, een knuffel en een blij gezicht omlijst met warme woorden. Het Bölke zag er prachtig uit. De Italiaanse zanger en dj zorgden samen voor de perfecte sfeer. Kippenvel bij het massaal meegezongen nummer Se Bastasse Una Canzone van Eros Ramazzotti. Heerlijke hapjes. Een groot feest met een lach en soms een traan. Een dansvloer die maar vol bleef met blije mensen. Wat voelde ik mij welkom. Voor herhaling vatbaar. Bert en ik zijn er zeker weer bij. Grazie, Grazie, Grazie!”      

         

Bruna Poddi

Ik was de enige uit Losser en mijn taak was om een van de leukste Italiaanse avond te creëren dus alle taken die daarbij horen, zoals locatie uitkiezen alle generaties Italianen bij elkaar te krijgen op die avond. En vooral alle bijkomstige onderdelen Zo goed mogelijk te laten verlopen zoals muziek/hapjes die verzorgd door restaurant Isola Bella te Losser. Ook waren er best veel mensen aanwezig uit losser in één woord grandioos.”  

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud