Dani Pots Karting

Dani Pots Karting

De jonge Lossernaar Dani Pots (10) heeft een droom. Een grote droom. Hij wil graag doorbreken in de autosport en het liefst in de Formule 1. Om zijn droom in de toekomst eventueel waar te maken is hij al vast in de voetsporen van zijn vader Richard getreden. Richard was in het verleden een verwoed en niet onbekende kartcoureur. In 1996 heeft hij het gepresteerd om Nederlands kampioen te worden. Helaas bracht een noodlottig kart ongeval een einde aan zijn race carrière.

Het bloed kruipt

Een gezegde dat hier opgeld doet. Zoon Dani raakt besmet met hetzelfde virus als zijn vader. Drie jaar geleden hebben ze een kart gehuurd waar Dani in is gaan rijden. En laat hij het nou ook verschrikkelijk leuk vinden om aan de trainingen mee te doen. Uiteindelijk is er een kart aangeschaft bij CKR Holland. Dani doet dit jaar mee aan de NK Chrono karting in de klasse Honda Cadet 160cc.

Ervaring

Dani profiteert natuurlijk van de ervaring van zijn vader die hem met raad en daad bijstaat. Samen verkennen ze te voet de baan waarop gereden wordt en bespreken ze op welke manier en met welke snelheid een bocht genomen moet worden.

Risico

Vader Richard en moeder Melanie beseffen als geen ander dat er risico’s aan het karten verbonden zijn. Toch willen ze Dani ondersteunen in zijn passie voor het karten. Melanie zegt: “Jazeker zijn er risico’s. Richard en ik zijn ons daar terdege van bewust. De risico’s zijn echter een stuk minder dan vroeger toen Richard nog reed. Men doet er tegenwoordig alles aan om de veiligheid te verhogen. De kart coureurs krijgen voor elke wedstrijd uitgebreide instructie over dit onderwerp. Ook op de trainingen wordt heel veel aandacht besteed aan de veiligheid en het gedrag van de bestuurders.”

Kosten

Karten is niet goedkoop. En een jongen van 10 beschikt over het algemeen niet over veel geld. Een goede reden om een sponsor of sponsoren te zoeken. Een heel gebruikelijk fenomeen in de autosport. Kijk maar naar Max Verstappen met zijn reclame voor een drankje en een supermarktketen. Het gaat niet om kapitale bedragen maar om kleinere bijdragen voor bijvoorbeeld een bandenset, inschrijfkosten tot een nieuw frame.

Sponsoren

Wat kunnen sponsoren verwachten van hun investering. Bestickering van de aanhangwagen en de kart. Staande vlag bij de tent tijdens de trainingen en wedstrijden. Reclame via sociale media zoals facebook, twitter en Instagram. Mede door het succes van de al eerder genoemde Max Verstappen is de autosport weer helemaal hot. Hart van Nederland, het jeugdjournaal en de regionale media besteden veel aandacht aan het karten. Wedstrijden worden via livestream uitgezonden. De ouders Melanie en Richard leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn. Ook kleine bedragen zijn van harte welkom.">

 

 

 

 

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud